Cosmote, Orange și Vodafone mizează la unison pe conținutul video și TV pe mobil

1.366 ori
<b>Cosmote, Orange și Vodafone mizează la unison pe conținutul video și TV pe mobil</b>Zilele acestea a avut loc un eveniment interesant - ZF Digital &lsquo;12. A fost printre evenimentele la care chiar regret că nu am putut ajunge. Doream să-i văd pe aceeași scenă pe cei trei CEO ai operatorilor de telefonie de top din piața...

Zilele acestea a avut loc un eveniment interesant - ZF Digital ‘12. A fost printre evenimentele la care chiar regret că nu am putut ajunge. Doream să-i văd pe aceeași scenă pe cei trei CEO ai operatorilor de telefonie de top din piața autohtonă: Jean-Francois Fallacher de la Orange, Stefanos Theocharopoulos de la Cosmote & Romtelecom și Inaki Berroeta de la Vodafone.

Deciziile lor sunt de mare angajament. Anul 2012 în industria telecom locală a însemnat licitația de spectru și o investițe inițială însumată a Orange, Vodafone, Cosmote, RCS & RDS și 2K Telecom de peste 600 milioane euro.

La ZF Digital ‘12 au fost câteva elemente ce le-am văzut repetate la unison:

1. Orange, Vodafone, Cosmote au dorit să asigure că nu se vor retrage din piața românească și licitația de spectru a fost pentru 15 ani, Inaki Berroeta de la Vodafone spune că vor să fie aici și peste 50 de ani. Și de la Cosmote s-a dat asigurarea că investiția în 4G va fi susținută de grupul mare din care fac parte acum.

2. 4G este viitorul, nu contează doar licitația ci și investiția ulterioară ce va fi considerabilă, se referă la echipamente, etc.

3. TV pe mobil, conținutul la cerere și internetul în bandă largă - acestea sunt coordonatele viitorului. Smartphone-urile schimbă modul în care-i perceput un telefon mobil. S-a lăsat de înțeles că se așteaptă și ajutorul serviciilor web către operatori de telefonie care prin investițiile lor, prin infrastructură permit lățimea de bandă necesară pentru YouTube, etc. Asta înseamnă că pe viitor se vor lua ceva taxe de către operatori de telefonie de la Google sau alte companii care oferă servicii similare, mai ales pe partea video.

4. Apelurile de voce sunt încă principala sursă de venit, dar acest lucru se va schimba pe viitor. Nu se știe sigur ce model de business vor alege, piața evoluează accelerat.

Cosmote a achiziționat Muvix și vă dați seama că se va pregăti să valorifice platforma la maxim atât pe mobil, tabletă cât și pe tv, prin Dolce TV. Știți că și Vodafone susține mult o aplicație ce oferă TV pe mobi sau tabletă - SeeNow. Mai rămâne să vedem și planurile Orange.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×