Cota de piață Android a ajuns În punctul maxim, conform Strategy Analytics

1.551 ori
<b>Cota de piață Android a ajuns În punctul maxim, conform Strategy Analytics</b>Conform unui studiu Strategy Analytics, cota de piață Android ar fi ajuns în punctul maxim și de aici nu se poate decât o direcție în jos. Există și un mic declin deja în cota de piață a acestui OS, datele colectate arătând că telefoanele...

Conform unui studiu Strategy Analytics, cota de piață Android ar fi ajuns în punctul maxim și de aici nu se poate decât o direcție în jos. Există și un mic declin deja în cota de piață a acestui OS, datele colectate arătând că telefoanele cu platformă mobilă Google la bord reprezintă deja 84% dintre smartphone-urile livrate global în trimestrul 3.

Dacă vi se pare procentajul mare, aflați că e de fapt cu 1% mai mic decât în trimestrul 2. Strategy Analytics afirmă că e foarte greu ca Android să mai treacă vreodată de 85%, în afară vreunei situații catastrofice legate de iPhone. în trimestrul 3, 12 din fiecare 100 de telefoane smart erau modele iPhone, iar Windows Phone a rămas în zona cotei de 3%. BlackBerry își păstrează la rândul său cota de 1%.

De remarcat și că Google a avut mai mult control asupra peisajului Android în ultimele 3 luni, astfel că dintre toate modelele livrate în trimestrul 3, 37% aveau o versiune modificată de Android, cu 2% mai puțin decât în perioada precedentă. Asta înseamnă că restul de terminale aveau experienta stock, deci Google Search, YouTube și Google Maps erau la bord pentru a aduce mai mult profit pentru Google.

Samsung a înregistrat un picaj, cota sa din piața Android ajungând la 25% în ultimele 3 luni, față de 35% anul trecut. Xiaomi a influențat aceasta scădere, se pare, datorită prețurilor sale atractive.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×