Android One e un element dintr-o strategie hardware mult mai amplă, conform unui oficial Google

1.367 ori
<b>Android One e un element dintr-o strategie hardware mult mai amplă, conform unui oficial Google</b>Conform unui oficial Google, programul Android One este un element parte dintr-o strategie hardware mult mai amplă, fără a fi oferite totuși detalii referitoare la ce presupune aceasta. După cum probabil știți, programul Android One aduce o versiune stock

Android One este un proiect foarte interesant al celor de la Google, pentru că aduce toate noutăţile asociate lui Android şi pe terminalele cu preţ mai accesibil. Accentul a fost pus pe piaţa din India în ultimii ani, dar am văzut şi un al doilea val de modele debutând în Turcia cu câteva luni în urmă. Iar azi aflăm noi detalii despre modul în care a evoluat ideea.

Mike Hayes, director al secţiunii Business Development şi Parteneriate Android şi Chrome a declarat că Android One face parte dintr-o strategie hardware mai amplă. Nu ştim foarte clar care e acea strategie, dar există mişcări la nivel intern în companie. Astfel, fostul CEO Motorola, Rick Osterloh a fost numit şef al secţiunii hardware, pe partea de Android şi Chrome.

Asta înseamnă că se ocupă şi de modele Nexus, dar şi de cele Android One, printre altele. Privind Android One sub formă de proiect integral, el poate fi considerat un eşec, fără prea multe modele lansate şi nu cu destule vândute pentru a conta în mod deosebit. Iar având în vedere preţurile sub 100 sau 150 de dolari, nici profitul nu a fost mare.

Totuşi interesul partenerilor OEM rămâne ridicat, dacă ne luăm după Hayes. Android One promite să aducă cel mai nou software Android pe terminale foarte ieftine, practic ca un fel de revers al medaliei pentru programul Nexus, care aduce cel mai nou Android pe modele high end flagship. India rămâne o piaţă cheie pentru Android One şi acolo conectivitatea 4G LTE începe să prindă tot mai mult, iar modelele cu Android One sunt cele ce o vor propaga.

Astfel, cu mai multe sau mai puţine surle şi trâmbiţe, Android One contribuie la popularizarea unor tehnologii mainstream din ţările vestice, de această dată şi pe pieţele în tranziţii sau care de abia încep să crească.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×