Smartphone-urile se pregătesc să preia și rolul de cheie a camerei de hotel

1.261 ori
<b>Smartphone-urile se pregătesc să preia și rolul de cheie a camerei de hotel</b>După ce am învățat să realizăm plăti cu telefonul, să controlăm iluminarea și camerele de luat vederi cu smartphone-ul, acum e momentul ca terminalul nostru să preia rolul de cheie pentru camera de hotel. Lanțul de hoteluri Starwood, localizat...

După ce am învățat să realizăm plăti cu telefonul, să controlăm iluminarea și camerele de luat vederi cu smartphone-ul, acum e momentul ca terminalul nostru să preia rolul de cheie pentru camera de hotel. Lanțul de hoteluri Starwood, localizat în SUA a pornit un nou program numit SPG Keyless, care le permite clienților hotelurilor sale să își acceseze camerele folosind telefoanele mobile.

Astfel, nu mai e nevoie să aștepte la recepție, până ce este găsită cheia necesară. Noi încuietori au fost deja instalate la aceste hoteluri, ele comunicând cu telefoanele clienților via Bluetooth și permitand blocarea și deblocarea rapidă a ușilor cu o simplă apăsare a handsetului pe mecanismul asociat ușii. Cei care își rezervă o cameră la Starwood, pot folosi o aplicație specială iOS sau Android pentru a primit numărul camerei și o vor folosi și pentru a deschide ușa camerei.

Aplicația mai oferă acces și la lifturi și la sala de fitness în cadrul hotelurilor participante la acest program. Deocamdată fiecare cameră suporta doar un telefon activat, deci cei care se cazează mai mulți într-o cameră și vor mai multe chei, vor trebui să opteze pentru deschiderea tradițională a ușii, sau să își împrumute telefonul de la unul la altul. Peste 140 de hoteluri vor avea parte de această inovație până la mijlocul lui 2015 și Apple Watch ar putea fi inclus în program.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×