Cum sa alegi telefonul cu touchscreen potrivit pentru tine

2.223 ori
<b>Cum sa alegi telefonul cu touchscreen potrivit pentru tine</b>In aceasta era a numeroaselor telefoane cu touchscreen, avem nevoie de un ghid pentru a stii ce model sa achizitionam, iar cei de la infoSync World, ni-l furnizeaza, cu toate detaliile necesare. Care este cel mai bun telefon touchscreen pentru...

In aceasta era a numeroaselor telefoane cu touchscreen, avem nevoie de un ghid pentru a stii ce model sa achizitionam, iar cei de la infoSync World, ni-l furnizeaza, cu toate detaliile necesare. Care este cel mai bun telefon touchscreen pentru dumneavoastra? Aflati in randurile urmatoare!

Putem spune ca tehnologia touchscreen a pornit de la recunoasterea scrisului de mana, ajungandu-se acum la numeroase solutii touch, promovate de Apple sau Palm. La inceput handseturile foloseau ecrane touch care suportau utilizarea unui stylus si recunosteau scrisul de mana, in stilul palm top-urilor din urma cu 10 ani. Astazi PhatWare CalliGrapher este un software popular pe terminalele Windows Mobile, utilizat pentru a recunoaste scrisul de mana.

Odata ce tehnologia s-a dezvoltat, o companie numita Tegic Communications a dezvoltat un sistem de input predictiv al textului, cunoscut astazi sub numele de T9 si a carui licenta o detin Nokia, LG, Samsung si Sony Ericsson. Telefoanele moderne folosesc atat T9, cat si un sistem de recunoastere a scrisului de mana, dar si ecrane touchscreen rezistive. In plus, smartphone-urile de top vin cu interfate optimizate pentru interactiunea cu degetele utilizatorului, un exemplu fiind HTC Touch Diamond.

Exista si varianta touchscreen-urilor capacitive, iar spre deosebire de un ecran rezistiv care are nevoie ca utilizatorul sa apese straturile display-ului in acelasi timp pentru a inregistra un input, cele capacitive detecteaza activitatea inregistrand prezenta unei parti a corpului, cum este un deget. Apple iPhone 3G si T-Mobile G1 folosesc aceasta tehnologie, care practic implica interactiunea dintre electronii touchscreenului si cei din varful degetului utilizatorului.

Astfel apare ideea de multi-touch, cu care va veti obisnui greu, dar Apple isi ajuta utilizatorii cu ajutorul unui sistem de verificare a greselilor de tastare plus text predictiv. Data viitoare cand veti mai dori sa cumparati un telefon cu touchscreen, retineti faptul ca nu toate terminalele de acest gen au display-uri la fel, unele fiind create pentru interactiunea cu stylusul, in vreme ce altele suporta input prin stylus si degetul utilizatorului si in cele din urma exista cele care detecteaza prezenta degetelor utilizatorului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×