Cum să "buşeşti" un iPhone cu un singur mesaj, iată cel mai nou hack iOS (Video)

3.876 ori
<b>Cum să "buşeşti" un iPhone cu un singur mesaj, iată cel mai nou hack iOS (Video)</b>Cu toate că breșele de securitate în cazul iOS sunt cu siguranță mai reduse ca număr, acest sistem de operare nu este ferit de vulerabilități precum cea de care aflăm astăzi. Descoperim astăzi faptul că un singur mesaj trimis către un iPhone poate face

Deşi iOS are mult mai puține breşe de securitate decât Android, sau cel puţin le vedem semnalate în presă mai rar, atunci când ele apar sunt de obicei destul de grave. Azi aflăm spre exemplu că e de ajuns ca un singur mesaj special să fie trimis spre un iPhone, pentru ca el să fie blocat.

Bug iOS

Un bug similar apărea cu câteva luni în urmă şi un singur mesaj făcea un iPhone să intre într-un ciclu de rebooturi care nu se mai termina. Apple a reparat acea problemă, dar bugul cel nou implică un fişier de tip "Contacts", care practic strică aplicaţia de mesagerie de pe iPhone permanent. Bugul se manifestă pe toate modelele iPhone cu iOS 10.2.1.

Cei care primesc fişierul Contacts prin aplicaţia Messages nativă observă că li se blochează telefonul atunci când apasă pe ataşament. Nici măcar declanşarea multitaskingului nu rezolvă problema. Atunci când veţi reporni aplicaţia Messages veţi vedea doar un ecran alb şi atât, afişat câteva secunde înainte să ajungeti înapoi în homescreen după un crash.

Dacă ne luăm după comentariile de pe YouTube de mai jos, ar fi nevoie ca fişierul "Contacts" să fie trimis cu ajutorul lui iCloud Drive. Evident vă recomandăm să nu faceţi aşa ceva, atât din postura de expeditor, cât şi de destinatar, pentru a nu strica sărbătorile nimănui şi avalanşa de urări via Messages aferentă.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×