Cum să "buşeşti" un iPhone cu doar un mesaj pe bază de 3 emoji-uri (Video)

4.278 ori
<b>Cum să "buşeşti" un iPhone cu doar un mesaj pe bază de 3 emoji-uri (Video)</b>Orice smartphone de pe piață are parte și de unele vulnerabilități, fie el model Windows Mobile, Tizen OS, Android sau chiar și iOS despre cum aflăm în cazul de față. Din nou youtuberul EveryThingApple Pro se află la posturi și ne prezintă o metodă

În ciuda evoluţiei smartphone-urilor şi tabletelor, a creşterii securităţii lor, a criptării aproape infailibile, apare mereu câte un bug mic şi aparent nevinovat, care poate brickui un astfel de terminal. Azi descoperim un simplu mesaj cu 3 caractere care odată trimis spre un iPhone îl va bloca.

Condiţiile sunt ca terminalul ce primeşte mesajul să aibă o versiune de iOS cuprinsă între 10.0 şi 10.2.1. Mesajul include 3 emoji-uri şi de îndată ce e primit pe handset, telefonul se blochează. Butonul Home nu mai răspunde la comenzi, nici cel Power şi ecranul touch nu mai reacţionează. E o farsă care îi va înnebuni pe prietenii cu iPhone de 1 aprilie cu siguranţă.

Mai grav e că nici măcar nu trebuie să deschideţi mesajul sau să intraţi pe vreun link, deci doar primirea sa înseamnă blocare instant. Aparent freeze-ul durează între 3 şi 5 minute şi e urmat de o resetare a telefonului, care din fericire îşi revine apoi. Bugul a fost semnalat de către EveryThingApplePro, care afirmă că modelele iPhone se comportă diferit, în funcţie de versiunea de iOS sau de versiunea de telefon.

De remarcat că acel mesaj nici măcar nu poate fi copiat în vreo aplicaţie de pe iOS, pentru că terminalul vă dă crash instant. Problema ar fi ca iOS încearcă să realizeze un emoji cu un steag în culori de curcubeu, dar nu reuşeşte şi intră într-o buclă de crash. YouTuber-ul oferă şi un tutorial legat de trimiterea acestui mesaj în clipul de mai jos şi aparent şi scrierea sa pe Mac duce la un crash.

Evident nu recomandăm să faceţi această farsă pentru că aţi putea enerva posesorul de iPhone sau să îl speriaţi grav că telefonul său de 1000 de euro (dacă e vreun iPhone 7 Plus Jet Black) s-a dus pe apa sâmbetei. Ştim totuşi că nu vă puteţi abţine, deci savuraţi experimentul, care va rupe prietenii, poate și căsnicii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×