Cum se formateaza memoria unui iPhone, pentru a scapa de datele personale

Autor:  | Publicat în:  Apple 4.150 ori
<b>Cum se formateaza memoria unui iPhone, pentru a scapa de datele personale</b>Cei de la Engadgetmobile ne prezentau o metoda inedita de a formata celebrul iPhone, cu scopul de a sterge toate informatiile actualului utilizator, suprascriind date inutile. Deocamdata aceasta ramane singura metoda, cel putin pana ce Apple lanseaza un...

Cei de la Engadgetmobile ne prezentau o metoda inedita de a formata celebrul iPhone, cu scopul de a sterge toate informatiile actualului utilizator, suprascriind date inutile. Deocamdata aceasta ramane singura metoda, cel putin pana ce Apple lanseaza un feature de stergere securizata a informatiilor.

Cercetatorul in domeniul securitatii Rich Mogull ofera un ghid al acestui proces, care include pasi destul de previzibili. Astfel, va trebui sa nu va sincronizati iPhone-ul cu datele dumneavoastra personale si apoi sa transferati in memoria sa 3 playlisturi diferite, destul de mari pentru a ocupa intreaga memorie. Practic veti suprascrie memoria terminalului in 3 pasi, un proces lung si anevoios, dar necesar daca doriti sa vindeti iPhone-ul fara ca datele dumneavoastra personale sa ramana in memoria sa.

Exista si cazuri in care persoane au cumparat iPhone-uri la mana a doua si au descoperit datele ultimului posesor in memoria terminalelor. Acest lucru se intampla des in cazul memoriei flash, care scrie datele in blocuri aleatoriu, astfel ca tehnicile standard de stergere a informatiilor nu functioneaza mereu. Ce se intampla daca pierdem un iPhone? Informatiile noastre personale vor fi disponibile pentru persoana care a gasit telefonul si tot ce ramane de facut este sa folosim softuri de securitate pentru a bloca accesul la PIN-uri, adrese, numere de telefon.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×