Declarațiile lui Tim Cook / CEO Apple de la D11

Autor:  | Publicat în:  Editorial 957 ori
<b>Declarațiile lui Tim Cook / CEO Apple de la D11</b>D11 este un eveniment realizat de către All Things Digital. Unul dintre cele mai importante persoane ce a urcat pe scenă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor a fost Tim Cook, CEO-ul Apple numit ca urmaș de către Steve Jobs cu puțin timp...

D11 este un eveniment realizat de către All Things Digital. Unul dintre cele mai importante persoane ce a urcat pe scenă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor a fost Tim Cook, CEO-ul Apple numit ca urmaș de către Steve Jobs cu puțin timp înainte de moartea sa în 2011.

​

Tim Cook nu a ieșit în evidență prin declarațiile sale, nu a participat la prea multe evenimente de gen și a preferat să apară public în universul controlat al evenimentelor de lansare Apple. Este un CEO cu mai puțină carismă decât urmașul său. Ar fi și foarte greu dacă nu imposibil să se ridice din acest punct de vedere la nivelul lui Steve Jobs care crease un fel de cult în jurul său.

CEO-ul Apple este cunoscut drept o persoană calculată ce-și anticipează fiecare pas sau declarație. Din acest punct de vedere nici la D11 nu a ieșit în evidență cu vreo informație nouă care să puncteze direcțiile Apple sau device-urile pe care ni le pregătesc în viitorul apropiat. Știți că WWDC 2013 va avea loc peste doar câteva zile, la începutul lui iunie și acolo s-ar putea să vedem noi produse Apple (iPhone, iPad etc).

Cele mai importante declarații ale lui Tim Cook de pe scena D11:

1. Apple a rămas o companie puternică cu priză la public. Am vândut 85 de milioane de iPhone-uri și 42 de milioane de iPad-uri.

2. Suntem o companie axată pe produse și scopul nostru este în continuare de a produce cel mai bun telefon, cea mai bună tabletă, cel mai bun PC sau cel mai bun mp3 player.

3. La întrebarea dacă Apple va mai lansa un produs cu impact precum iPhone la început sau iPad, Tim Cook a declarat că au o echipă minunată și că au idei incredibile de pus în practică. A spus că la Apple a cam rămas aceeași echipă care a lucrat la iPad Mini, iPhone, iPod și Mac.

4. Legat de o eventuală implicare a Apple în piața TV a declarat că Apple TV a ajuns la cota 13 milioane, jumătate dintre unitățile vândute doar în ultimul an.

5. A apreciat Fuelband de la Nike / brățara minune de care poate ați mai auzit și care lucrează în pereche cu o aplicație de pe iPhone sau iPod. Despre Google Glass a preferat să fie circumspect și să spună că nu vede acest device ca pe unul de masă, cu impact major. A dat exemplu tinerilor care nu ar accepta să poarte ochelari.

6. A declarat că Apple nu și-a dorit niciodată să fie no. 1 în domeniu ci mai degrabă să facă cel mai bun produs pe nișa respectivă. Acest răspuns a venit la o întrebare legată de avansul Android din ultimele 18 luni în ce privește numărul de unități comercializate.

7. IBM a făcut un studiu în SUA și a descoperit că de pe iPad se fac de două ori mai multe tranzacții comerciale față de toate device-urile Android combinate (tablete + telefoane). Cred că la nivel global sunt multe telefoane numite smartphone-uri, dar folosite pe post de feature phone, fără a fi accesate toate funcțiile încorporate.

8. iPad este tableta cu cel mai mare grad de satisfacție din partea consumatorilor. Asta contează cel mai mult și nu numărul de unități comercializate, nu premiile luate pe la diverse competiții, nu poziția dominantă contează.

9. A lăsat de înțeles că toate noutățile legate de iOS și Mac OS X vor fi aflate peste 2 săptămâni în cadrul evenimentului dedicat. Jony Ive a fost cel care a condus echipa în ce privește noua interfață a iOS.

10. Cheia în era post-PC spre a avea un produs de top se află în intersecția dintre un hardware incredibil, un software incredibil și servicii pe aceeași undă. Elementul magic este la intersecție.

11. Apple are o dispută cu statul american cu referire la taxe și impozit. Nu prea ne interesează pe noi aceste aspecte. Apple are strategia sa și echipe mari de avocați care-i vor sfătui cum să-și maximizeze profitul.

12. A fost întrebat de cum se pregătește Apple a cheltui sumele mari acumulate. A indicat că au cumpărat anul trecut vreo 6 sau 7 companii, iar anul acesta au ajuns deja la nouă achiziții importante. Interesant este că a declarat că nu se tem de achiziții mari.

13. Va fi o mai mare deschidere către dezvoltatori de aplicații, vor fi furnizate mai multe API-uri și acces către funcții ce până acum erau interzise.

Tim Cook nu a lăsat să scape mai nimic vis-a-vis de ce ne pregătește Apple, ce au în laboratoarele lor în stadiu avansat de dezvoltare și mi se pare logic să se întâmple așa. Le vor face publice atunci când sunt gata, cu câteva momente înaintea de disponibilitatea lor publică. Așa cum Apple ne-a obișnuit până acum.

Interviul complet, aici!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×