Digi Mobil oferă servicii de date 4G în banda de frecvențe de 900 MHz, extinde astfel acoperirea 4G

2.018 ori
<b>Digi Mobil oferă servicii de date 4G în banda de frecvențe de 900 MHz, extinde astfel acoperirea 4G</b>Încep să se mişte lucrurile spre normalitate în peisajul telecom local. După ce Vodafone a lansat în sfârşit servicii VoLTE, un alt operator se aliniază la standarde 4G la zi. Digi Mobil a anunţat că va începe să ofere servicii

Încep să se mişte lucrurile spre normalitate în peisajul telecom local. După ce Vodafone a lansat în sfârşit servicii VoLTE, un alt operator se aliniază la standarde 4G la zi. Digi Mobil a anunţat că va începe să ofere servicii de date 4G în banda de frecvențe de 900 MHz.

Deocamdată a fost finalizat un proiect cu privire la extinderea standardului 4G în această bandă. Proiectul a implicat o fază de test, desfăşurată în judeţul Argeş pentru început. Se va extinde în lunile următoare şi în alte zone ale ţării. Operatorul va utiliza şi tehnologie 2G în paralel cu adoptarea standardului 4G în banda aceea de frecvenţe, pentru a permite o acoperire superioară în interiorul clădirilor, dar şi în mediul rural, pentru serviciul de voce şi pentru terminalele de generaţii anterioare.

În acest moment reţeaua Digi Mobil 3G acoperă 99.5% din populaţia României, iar reţeaua 4G are o acoperire de 75% populaţiei. Până acum opera în benzi de 2100 şi 2600 MHz. Din iunie Digi a prezentat şi staţiile de emisie 5G, care au început emisia în centrul Capitalei, în banda de 3500 MHz. Revenind totuşi la extinderea standului 4G în banda de 900 MHz operatorul va aduce acoperirea 4G la nivelul acoperirii de voce.

RCS & RDS îşi lansa primele servicii de telefonie mobilă în anul 2007 şi s-a remarcat mai mereu prin cele mai accesibile preţuri de pe piaţă. Dacă totul merge bine cu noul proiect, sunt şanse ca la până la anul sau la anul pe vremea asta să vedem o acoperire de 90% sau mai mult a serviciilor Digi 4G în România.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×