Digi Mobil a realizat un prim test 5G în Ungaria, la Budapesta, oferă acoperire 5G aproape de sediul sau

712 ori
<b>Digi Mobil a realizat un prim test 5G în Ungaria, la Budapesta, oferă acoperire 5G aproape de sediul sau</b>După ce a făcut teste şi a lansat servicii 5G în Bucureşti în vară, acum Digi Mobil a pus în funcţiune o staţie de bază 5G şi la Budapesta. Acest debut a venit la sediul Digi Kft din Capitala Ungariei, luni, pe 18 noiembrie.

După ce a făcut teste şi a lansat servicii 5G în Bucureşti în vară, acum Digi Mobil a pus în funcţiune o staţie de bază 5G şi la Budapesta. Acest debut a venit la sediul Digi Kft din Capitala Ungariei, luni, pe 18 noiembrie.

Digi se va ocupa de implementarea unei reţele 5G în Ungaria şi a realizat deja un prim test cu succes. E vorba despre un "test în regim de funcţionare reală a staţiei de bază". Compania a făcut rapid acest pas, la doar 6 luni după intrarea în segmentul serviciilor de telefonie mobilă din Ungaria prin reţea proprie. Compania a făcut investiţii însemnate în ultimii ani pentru dezvoltarea reţelei de fibră optică şi a reţelei de telefonie mobilă.

Prima staţie de bază emite în spectru propriu, deţinut în banda de 3400 mAh şi foloseşte 20 MHz de spectru. A fost implementată alături de Ericsson, iar ca urmare a acestei activări, orice client Digi care deţine un telefon 5G poate testa serviciul aproape de sediul Digi din Budapesta. Ungaria este a doua ţară unde Digi a început dezvoltarea unei reţele proprii 5G. În iunie pornea reţeaua Digi Mobil 5G Smart în România, printr-un debut la Cărtureşti Carusel în centrul Bucureştiului.

Acel proiect a implicat o colaborare cu Ericsson, Nokia şi Huawei. În acest moment Digi oferă 2 telefoane 5G în ţara noastră: Xiaomi Mi MIX 3 5G şi Huawei Mate 20X 5G.

În Ungaria a lansat servicii de voce şi date mobile la final de lună mai 2019. Oferă şi servicii VoLTE şi VoWiFi.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×