Display-urile OLED vor deveni standardul pentru telefoane mobile

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.994 ori
<b>Display-urile OLED vor deveni standardul pentru telefoane mobile</b>Cei de la iSuppli afirma ca display-urile OLED vor cunoaste o explozie la capitolul utilizare pe telefoanele mobile, in urmatorii ani. Se pare ca numarul de terminale cu astfel de ecrane va ajunge de la 22 de milioane de unitati la 178 de milioane, in...

Cei de la iSuppli afirma ca display-urile OLED vor cunoaste o explozie la capitolul utilizare pe telefoanele mobile, in urmatorii ani. Se pare ca numarul de terminale cu astfel de ecrane va ajunge de la 22 de milioane de unitati la 178 de milioane, in perioada 2009 - 2015.

In ciuda acestui viitor promitator pentru tehnologia OLED, se pare ca display-urile de acest gen vor reprezenta doar 6% din totalul ecranelor folosite pe telefoane mobile in 2013. Aflam si ca un display OLED, cel putin in cazul celui de 2.6 inchi de pe Nokia N86, costa 7.05 dolari la producator. Echivalentul sau LCD costa 6.50 dolari.

Inmultind acesti centi cu milioane de unitati rezulta un cost de productie nu foarte deranjant pentru companiile care se ocupa cu display-urile de acest tip, deci tehnologia are toate sansele sa fie adoptata la un nivel mai larg in viitor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×