Divizia Xperia de la Sony în pericol de a fi închisă; Japonezii abia mai vând smartphone-urile produse

3.954 ori
<b>Divizia Xperia de la Sony în pericol de a fi închisă; Japonezii abia mai vând smartphone-urile produse</b>Începutul de săptămână nu aduce vești bune pentru Sony, asta ca urmare a unui raport proaspăt ajuns în online. Descoperim pe această cale faptul că japonezii abia mai vând smartphone-urile produse, fapt ce ar putea

Începutul de săptămână nu aduce vești bune pentru Sony, asta ca urmare a unui raport proaspăt ajuns în online. Descoperim pe această cale faptul că japonezii abia mai vând smartphone-urile produse, fapt ce ar putea conduce la inevitabila închidere a întregului segment sau vânzarea sa precum s-a întâmplat acum câțiva ani cu brandul de laptop-uri VAIO ce a ajuns tot pe mâna unei companii japoneze.

Din datele dezvăluite astăzi aflăm că Sony reușea anul trecut să vândă peste 1 milion de smartphone-uri Xperia în fiecare trimestru, dar pe 2019 situația s-a schimbat complet. Dacă în primul trimestru al anului japonezii vindeau 900.000 telefoane, în trimestrul 2 vânzările au scăzut la doar 600.000 terminale, asta fiind situația la nivel global. 

Vânzări smartphone-uri Xperia:

  • 2017: 13.5 milioane
  • 2018: 6.5 milioane 
  • 2019: 2.5 milioane (estimare)

Ce ne dezvăluie aceste cifre este că Sony a pierdut lupta în zona smartphone și vina este pusă pe seama strategiilor slabe pe care conducerea le-a aplicat, fără succes din păcate. Înainte de închiderea segmentului sau vânzarea acestuia, Sony a început să reducă din costuri prin închiderea serviciilor pe care le găsim pe terminalele Xperia.

Printre acestea se numără aplicația galerie numită "Album" care din 31 martie 2020 nu va mai oferi suport pentru backup Amazon. De asemenea și aplicația Sony de e-mail va fi închisă și nu va mai fi preinstalată pe viitoarele telefoane. Deciziile greșite, prețurile piperate și criticile aduse companiei pentru livrarea unei experiențe foto sub rivali asta în condițiile în care senzorii foto Sony sunt prezenți pe multe terminale apreciate de pe piață, au contribuit iată la această situație..

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×