Duelul unitatilor vandute: iPhone versus Nexus One versus Motorola Droid

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 1.289 ori
<b>Duelul unitatilor vandute: iPhone versus Nexus One versus Motorola Droid</b>Cei de la Flurry.com au publicat un studiu destul de interesant cu privire la vanzarile de iPhone-uri, unitati Nexus One si Motorola Droid, intr-o perioada de 74 de zile. De ce 74? pentru ca Apple afirma ca atat i-a luat ca sa vanda 1 milion de unitati...

Cei de la Flurry.com au publicat un studiu destul de interesant cu privire la vanzarile de iPhone-uri, unitati Nexus One si Motorola Droid, intr-o perioada de 74 de zile. De ce 74? pentru ca Apple afirma ca atat i-a luat ca sa vanda 1 milion de unitati din primul iPhone.

Flurry poate detecta numarul de terminale care folosesc aplicatiile ce ii incorporeaza serviciul, ajutand astfel la realizarea unei numaratori de handseturi vandute. Aparent, aplicatii ce incorporeaza Flurry au fost descarcate pe 80% din handseturile ce ruleaza iPhone OS, dar si Android. Revenind la numarul magic 74, aflam ca din data de 5 ianuarie, cand a debutat Nexus One si pana vineri, 19 martie au trecut exact 74 de zile, deci ne putem raporta la acest reper.

Din pacate, lucrurile nu stau chiar bine pentru Google, care a vandut destul de putine unitati ale smartphone-ului sau, dupa cum arata si graficul de mai sus. Motorola Droid este folosit drept termen de comparatie, deoarece este cel mai bine vandut telefon Android de pana acum. Datele de lansare pentru modelele din grafic sunt urmatoarele: iPhone - 29 iunie, 2007, Droid - 5 noiembrie, 2009, respectiv Nexus One - 5 ianuarie, 2010.

Concluzia celor de la Flurry este ca atat Droid, cat si prima generatie de iPhone s-au vandut de 8 ori mai bine decat Nexus One, semn de alarma pentru parteneriatul Google-HTC. In mod surprinzator, Droid l-a depasit chiar si pe iPhone in vanzari, trecand de pragul de 1 milion de unitati vandute in 74 de zile. Sa fie acesta un semn ca Google ar trebui sa colaboreze mai degraba cu Motorola, decat cu HTC?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×