Ubuntu ruleaza acum pe HTC Diamond2 (Video)

Autor:  | Publicat în:  Software 1.908 ori
<b>Ubuntu ruleaza acum pe HTC Diamond2 (Video)</b>Dupa ce am vazut Windows 95 ruland pe HTC HD2, iata ca o noua platforma software soseste tot pe un terminal produs de aceasta companie. Este vorba de Ubuntu si HTC Diamond2, plartforma fiind emulata de catre utilizatorul sebbo90 de pe forumul...

Dupa ce am vazut Windows 95 ruland pe HTC HD2, iata ca o noua platforma software soseste tot pe un terminal produs de aceasta companie. Este vorba de Ubuntu si HTC Diamond2, plartforma fiind emulata de catre utilizatorul sebbo90 de pe forumul XDA-developers. Acesta a creat o imagine de Ubuntu, care functioneaza atat pe Diamond2, cat si pe Touch Pro 2.

Pe Touch Pro2, OS-ul functioneaza mai bine, datorita tastaturii fizice si posibilitatii de a configura accesul WiFi si GPRS. Ionut Balan, de la Chip ne informeaza ca a avut ocazia sa se "joace" cu Diamond2, reusind sa booteze, sa porneasca un task manager si Firefox, pe Ubuntu. Urmatorul pas ar fi realizarea unei imagini cu tastatura virtuala, iar posibilitatile sunt nelimitate pe aceasta platforma.

Ubuntu ruleaza acum pe HTC Diamond2 (Video)

Proiectul Rhobuntu (Ubuntu pe HTC Rhodium si Topaz) are si un website dedicat si aflam ca prin aceasta portare, este suportata bootarea, o interfata grafica, touchscreen-ul merge perfect, WiFi, GPRS, Firefox, AbiWord si Terminal functionand OK la randul lor. Cardul SD poate fi montat si accesat de pe noul OS, iar imaginea Ubuntu poate fi descarcata pe terminalul dumneavoastra de aici , continutul fiind copiat pe cardul SD, in radacina.

Ubuntu ruleaza acum pe HTC Diamond2 (Video)

Va trebui apoi sa intrati in directorul Ubuntu, sa porniti haret.exe, iar daca procesul se blocheaza, stergeti continutul de pe card si puneti din nou imaginea. Iata si un clip video cu detalii despre acest proces:

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×