eBay OS?! Ceva de genul, dar din China - OS mobil al unui e-tailer!

Autor:  | Publicat în:  Aliyun 1.182 ori
<b>eBay OS?! Ceva de genul, dar din China - OS mobil al unui e-tailer!</b>Dacă Amazon lansează tablete proprii, de ce nu ar crea un retailer și un sistem de operare al său? Este cazul "eBay-ului chinezesc" cunoscut drept Alibaba Group, care va lansa în curând sistemul de operare Aliyun. Acesta va debuta pe un smartphone...

Dacă Amazon lansează tablete proprii, de ce nu ar crea un retailer și un sistem de operare al său? Este cazul "eBay-ului chinezesc" cunoscut drept Alibaba Group, care va lansa în curând sistemul de operare Aliyun. Acesta va debuta pe un smartphone și vom vedea până la finalul acestui an și o tabletă cu noua platformă.

Au existat în prealabil și zvonuri cu privire la un OS Amazon, mai ales după ce compania a lansat un magazin de aplicații Android, dovedind că se descurcă și la acest capitol. Deocamdată Amazon rămâne cu Android drept OS pe tabletele sale, dar atenția noastră se îndreaptă către piața chineză și către Aliyun OS. în acest moment China este cea mai mare piața telecom, cu peste 800 de milioane de clienți ai serviciilor locale. Din păcate aceștia nu au aderat în majoritate la smartphone-uri... iar iPhone-ul se lasa așteptat (oficial) în plan local, deși se vinde pe sub mână.

Alibaba are o oportunitate unică de a obține profit, deoarece ar putea combina serviciile de comerț electronic cu cele de plată electronică și un OS propriu, asigurându-și fidelitatea publicului local. Mai lipsește doar un serviciu de socializare, dar de acest aspect se ocupă Weibo, serviciul de microblogging care a primit un buton special pe HTC ChaCha, în locul celui de Facebook, în varianta chineză.

Aliyun va oferi și servicii cloud, email, căutare pe web, vreme, hărți și navigare GPS, toate într-un pachet atractiv care ar putea îngrijora Google și al său Android, care nu au pătruns prea bine pe piața chineză.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×