Eliminarea roaming-ului dintre România și Republica Moldova s-ar putea întâmpla anul viitor; Iată care este piedica actuală

836 ori
<b>Eliminarea roaming-ului dintre România și Republica Moldova s-ar putea întâmpla anul viitor; Iată care este piedica actuală</b>Printre cele mai importante știri de pe plan local aflate în primăvara acestui an s-a numărat și discuția dintre România și Republica Moldova cu privire la eliminarea roaming-ului dintre cele două țări. Au trecut câteva luni bune de atunci

Printre cele mai importante știri de pe plan local aflate în primăvara acestui an s-a numărat și discuția dintre România și Republica Moldova cu privire la eliminarea roaming-ului dintre cele două țări. Au trecut câteva luni bune de atunci și o tentativă de eliminare a roaming-ului am avut pe data de 1 decembrie atunci când operatorul Orange România a decis să ofere roaming gratuit între cele două părți timp de o zi.

Astăzi aflăm noutăți despre acest subiect ca urmare a unor declarații făcute de către Sorin Grindeanu (președintele ANCOM). Pe această cale suntem informați că problema eliminării tarifelor de roaming între România și Republica Moldovă nu ține de țara noastră, ci de Moldova unde tarifele de terminare sunt de vreo 20 ori mai mari decât în România.

Ne dorim un spațiu comun de comunicare și cetățenii să nu simtă că au trecut dintr-o țară în alta. Să poată vorbi la telefon fără să achite tarife de roaming. Mă bucur că am convenit, ca un prim pas simbolic, ca cetățenii noștri să nu plătească roaming-ul anul acesta de 1 decembrie, de ziua Marii Uniri. Republica Moldova este gata cu toate procedurile necesare și vom merge înainte să semnăm acest acord de eliminare a tarifelor de roaming și aici vreau să-i mulțumesc d-nei prim-ministru pentru deschiderea și inițiativa care-i aparține.

Aparent operatorii din România nu ar avea nici o problemă în cazul în care se decide eliminarea tarifelor de roaming, asta în situația în care tarifele de terminare dintre cele două țări vor fi unele similare. Pentru cei care se întreabă, acest tarif de terminare reprezintă taxa pe care un operator o are de plătit pentru terminarea apelurilor abonaților săi în rețeaua altor operatori.

Mai sus aveți și o declarație din partea premierului moldovean Pavel Filip ce datează din 22 noiembrie din cadrul unei ședințe comune a Guvernelor României și Republicii Moldove ce a avut loc în București. De asemenea, aflați că ministrul moldovean al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici și ministrul român al Comunicațiilor, Alexandru Petrescu au semnat o declarație comună prin care își asumă angajamentul de a continua eforturile pentru ca tarifele de roaming să fie eliminate între cele două țări. 

La un acord s-ar putea ajunge în 2019, an în care pe plan local dar și în Moldova cel mai probabil vor începe testele 5G. Orange deja are asemenea planuri pentru România după cum v-am informat recent. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×