Qualcomm pune presiune pe autoritățile chineze pentru a bloca și vânzările de iPhone XR, XS și XS Max în China

1.090 ori
<b>Qualcomm pune presiune pe autoritățile chineze pentru a bloca și vânzările de iPhone XR, XS și XS Max în China</b>În urmă cu doar câteva zile aflam o veste cu adevărat neașteptată, aceea că iPhone-urile au fost interzise la vânzare în China - fiind vorba despre 7 modele care au încălcat o serie de brevete marca Qualcomm. Pe listă se află iPhone 6s / 6s Plus

În urmă cu doar câteva zile aflam o veste cu adevărat neașteptată, aceea că iPhone-urile au fost interzise la vânzare în China - fiind vorba despre 7 modele care au încălcat o serie de brevete marca Qualcomm. Pe listă se află iPhone 6s / 6s Plus, iPhone 7 / 7 Plus, iPhone 8 / 8 Plus, respectiv iPhone X - terminale care ar fi încălcat două brevete ale Qualcomm referitoare la redimensionarea fotografiilor și gestionarea aplicațiilor.

Deși nu a fost pronunțată o hotărâre judecătorească oficială cu privire la litigiul privind brevetele, instanța a considerat că a văzut suficiente dovezi astfel încât să le impună celor de la Apple oprirea vânzărilor și importurile pentru modelele mai sus menționate. Pe deasupra aflăm că doar variantele cu iOS 11 încalcă aceste brevete și că la ora actuală toate pot fi actualizate la iOS 12 și astfel fi în "regulă", motiv pentru care Apple a atacat decizia inițială ce impune interzicerea vânzărilor.

Totodată cei de la Apple afirmă că aceste brevete descriu tehnologii standard pentru care nu ar trebui oferite compensații. În continuarea acestei povești aflăm astăzi că cei de la Qualcomm nu se mulțumesc cu decizia instanței, dorind ca și vânzările de iPhone XS, XS Max și XR să fie interzise la vânzare în China, adică întreg portofoliu actual de telefoane al celor de la Apple.

Dacă hotărărea judecătorească finală le dă câștig de cauză celor de la Qualcomm ne putem aștepta ca Apple și producătorul de cipset-uri să ajungă la un acord pentru utilizarea brevetelor, asta pentru că firma lui Tim Cook nu riscă să piardă o piață vitală precum este China.

Este ciudat faptul că fix două companii americane se sapă tocmai în China, o țară în care chiar în momentul de față SUA duce un război comercial. Se pare că banii nu au miros pentru Qualcomm..

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×