Este Google Phone urmatorul proiect super secret al Google?

1.438 ori
<b>Este Google Phone urmatorul proiect super secret al Google?</b>Persoane din interior cred ca Google are in plan sa creeze o retea de distributie cu diversi furnizori de telecomunicatii pentru a-si dezvolta serviciile de date si voce. Acum ca Apple iPhone a facut trecerea de la zvon la realitate, au aparut vorbe...

Persoane din interior cred ca Google are in plan sa creeze o retea de distributie cu diversi furnizori de telecomunicatii pentru a-si dezvolta serviciile de date si voce.

Acum ca Apple iPhone a facut trecerea de la zvon la realitate, au aparut vorbe despre posibilitatea existentei unui telefon Google.

Blogger si VC Simeon Simeonov au oferit ultimele vesti despre "Urmatorul proiect super secret al Google", vesti de la o "sursa interna" ce detaliaza un viitor telefon Google.

Episoadele anterioare au explorat planurile Google: de a cumpara fibra optica pentru a scapa de ostilitatea companiilor de cablu si telefonie; de a colabora cu Wyse Technology pentru producerea unui thin-client PC; de a amplasa centre de date prin toata tara in containere; de a produce propriile procesoare.

Simeonov il identifica pe Andy Rubin, fondator al Danger Inc. si Android, o achizitie Google din 2005, ca lider al echipei de 100 de persoane ce lucreaza la un telefon Google. El il descrie ca "similar unui Blackberry, un dispozitiv ingenios" cu "multe servicii, inclusiv VoIP" care ruleaza pe un C++ core impreuna cu Java si posibil Linux si include o prezentare pe baza vectoriala similara cu cea cumparata de Google la achizitia Skia.

"Se pare ca Google planifica sa creeze o relatie de distributie cu mai multi furnizori de telecomunicatii pentru a le permite acestora sa minimizeze costurile de abonare si de comercializare," a declarat Simeonov intr-o postare pe blog. "Cu alte cuvinte, Google va comercializa online telefonul iar furnizorii de telecomunicatii vor asigura suportul."

Aceasta naste indrebarea: Care-i castigul? Google tocmai a incheiat o intelegere cu Samsung pentru a pune software ca Google Search, Google Maps, si Gmail pe dispozitivele Samsung. Este deja un jucator pe piata software-lui pentru telefon. Existenta propriului telefon nu are sens cu exceptia competentei demonstrate deja de Apple.

Ar putea avea totusi sens daca Google va produce un dispozitiv portabil multifunctional care printre altele ofera si comunicatii de voce. Pe blogul IP Democracy, Cynthia Brumfield, presedintele companiei de consultanta media Emerging Media Dynamics Inc., se refera chiar la acest lucru, intrebandu-se daca presupusul dispozitiv Google este intr-adevar un telefon. "Telefonul meu e varza si nu pot face cu el multe lucruri interesante, pe cand aceste gadget-uri ofera suport pentru aproape orice de la vizualizarea de video la acces la Internet si procesare word pana la partajarea usoara a informatiilor" se lamenteaza aceasta.

Nemultumire ei este o tema comuna printre utilizatorii de telefoane mobile. Serviciile pentru telefoane mobile au generat 31,671 de plangeri la Better Business Bureau in anul 2005, mai mult decat oricare alta industrie. Cand Apple a anuntat iPhone, o dezamagire comuna citata de blogeri si ziaristi a fost aceea ca Apple a re-inventat telefonul dar nu si industria telefoanelor mobile, ceea ce restrange portabilitatea si functionarea hardware-ului acestuia mult mai mult decat in industria calculatoarelor. Profesorul de la facultatea de drept din Columbia, Tim Wu a publicat luna trecuta o lucrare intitulata reforma industriei wireless, sperand sa puna capat discriminarii retelei si a produsului practicate de furnizorii de servicii mobile.

Daca chiar exista un telefon Google, rugati-va ca cea mai putin importanta functie a sa, sa fie comunicatia prin voce.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×