Google I/O 2016: Google Home este un difuzor wireless ce vine cu un asistent vocal la pachet

Autor:  | Publicat în:  Google 1.089 ori
<b>Google I/O 2016: Google Home este un difuzor wireless ce vine cu un asistent vocal la pachet</b>În cadrul sesiunii keynote din cadrul ediției pe 2016 a conferinței Google I/O, a fost prezentat și Google Home - un difuzor wireless ce sosește cu un asistent vocal la pachet. Putem astfel controla dispozitivul prin intermediu comenzilor vocale, dar și

În cadrul evenimentului keynote din cadrul Google I/O 2016 a fost prezentat și Google Home - un difuzor wireless ce sosește cu un asistent vocal la pachet gata pregătit să ne răspundă și celor mai complexe întrebări. Acest dispozitiv este un răspuns din partea Google la Amazon Echo, ambele device-uri oferind un principiu similar de funcționare. 

Google Home include un mic difuzor în carcasa sa, iar pentru funcționare va trebui conectat permanent la o sursă de energie, în acest caz la priză. Produsul este dotat cu numeroase microfoane, fiind capabil să audă comenzile vocale primite chiar și dintr-o cameră alăturată celei în care se află.

Pe lângă funcția aflată în prim-plan, și anume acea de a răspunde întrebărilor noastre, Google Home poate primi și diverse comenzi vocale. Putem alege ce melodie să fie redată direct pe dispozitiv sau în diferite camere (în situația în care este conectat la alte difuzoare), muzica fiind redată din cloud. De asemenea, datorită suportului Google Cast putem trimite muzica de pe smartphone-ul iOS sau Android direct către difuzorul wireless.

În același timp, Google Home poate controla diferite device-uri smart din casă, cum este cazul sistemului de iluminare. Și asta nu este totul, dispozitivul de față fiind capabil să comunice cu gadget-ul Chromecast conectat la televizor, și astfel reda conținutul video dorit.

Ca design avem parte de o carcasă în formă de semi-cilindru cu baza ceva mai pronunțată, în timp ce în partea de sus întâlnim și câteva LED-uri. Baza va putea fi ulterior schimbată, Google urmând a pune la dispoziția clienților numeroase texturi și culori pentru ca dispozitivul să se îmbine cât mai plăcut cu mediul ambiant.

Aflați că Google Home va sosi la vânzare spre sfârșitul acestui an. 


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×