Exces de zel: un şerif din Florida vrea să îl aresteze pe CEO-ul Apple dacă nu deblochează iPhone-urile solicitate de autoritati

844 ori
<b>Exces de zel: un şerif din Florida vrea să îl aresteze pe CEO-ul Apple dacă nu deblochează iPhone-urile solicitate de autoritati</b>&Icirc;n vreme ce disputa dintre Apple şi FBI ar putea dura luni sau chiar ani, unele forţe de ordine cred că au găsit deja soluţia la acest caz şi anume să &icirc;l aresteze pe Tim Cook. Un şerif din Florida a ameninţat că &icirc;l va...

În vreme ce disputa dintre Apple şi FBI ar putea dura luni sau chiar ani, unele forţe de ordine cred că au găsit deja soluţia la acest caz şi anume să îl aresteze pe Tim Cook. Un şerif din Florida a ameninţat că îl va închide pe şeful Apple, dacă el nu colaborează cu FBI şi deblochează terminalul teroriştilor din San Bernardino.

Pe numele său Grady Judd, şeriful a făcut anunţul cu câteva zile în urmă, în contextul unei crime brutale ce a avut loc în districtul său. Un tânăr de 31 de ani, care era cunoscut că dealer de droguri a fost bătut şi ucis de către fraţii săi şi un prieten, ei făcând apoi fotografii corpului lui Banks. Ele sunt stocate pe smartphone-uri, deci încă un caz în care ar fi nevoie de deblocarea handsetulurilor. Totuşi nu e vorba de modele iPhone aici.

În acest caz suspecţii au cooperat cu autorităţile, oferind parolele de la device-uri. Şeriful ar fi spus că Apple se consideră deasupra legii şi că ar fi arestat fără să ezite şeful Apple pentru a rezolva cazul, dacă era nevoie. Tim Cook şi Apple sunt de partea criptării şi securităţii datelor personale, refuzând să decripteze iPhone-ul unor terorişti ce au executat 14 oameni anul trecut.

Acest şerif a mai atacat Apple şi anul trecut, când un bărbat ce avea pornografie cu minori pe telefon nu a putut fi acuzat şi pentru acele continuturi pentru că datele se aflau pe un iPhone. Este evident că lucrurile nu sunt atât de simple ca o arestare de CEO şi există foruri mult mai competente decât un şerif pentru a rezolva acest caz.

E vorba de mii şi milioane de documente, precedente, procese, avocaţi, clauze şi amendamente constituţionale, care constituie luni bune de judecată.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×