Microsoft ar urma să atingă o cotă de piaţă mai mare in zona tabletelor, datorită terminalelor detaşabile, conform unei analize IDC

Autor:  | Publicat în:  Statistici 553 ori
<b>Microsoft ar urma să atingă o cotă de piaţă mai mare in zona tabletelor, datorită terminalelor detaşabile, conform unei analize IDC</b>Un studiu al celor de la IDC a arătat că tabletele 2 &icirc;n 1 şi modelele detaşabile vor creşte semnificativ &icirc;n acest an, dar şi &icirc;n anii următori, duc&acirc;nd şi la evoluţia cotei de piaţă Microsoft &icirc;n zona tabletelor....

Un studiu al celor de la IDC a arătat că tabletele 2 în 1 şi modelele detaşabile vor creşte semnificativ în acest an, dar şi în anii următori, ducând şi la evoluţia cotei de piaţă Microsoft în zona tabletelor.

Categoria de "detaşabile" va ajunge de la cele 16.6 milioane de unităţi livrate în 2015 la 63.8 milioane în 2020, arata acelaşi studiu. În 2016 creşterea de vânzări va fi de 73% faţă de anul trecut şi grosul vor fi modele cu Windows 10. Această evoluţie vine pe fondul stagnării întregului segment de tablete în ultimii ani, fiind prezisa o scădere de vânzări de 5.9% în anul curent.

Detaşabilele reprezintă acum doar 8% din totalul pieţei, dar procentul va sări la 30% în 2020, indica IDC. Preţul mediu va scădea şi competitivitatea produselor va creşte în următorii ani. Acest trend a putut fi văzut în acţiune la CES 2016, prin modele noi HP, Lenovo, Dell sau Toshiba, dar şi Samsung, iar la MWC au venit noutăţi de genul de la Alcatel şi Huawei.

Microsoft s-a remarcat încă din toamna trecută prin Surface Book şi Surface Pro 4, Google dând replică cu Pixel C. Totuşi Windows 10 e platforma de bază pentru detaşabile, iar Android şi iOS au mult de recuperat. La ora actuală 53% dintre modelele hibrid cu ecran detaşabil rulează Windows 10, iar până în 2020 procentul va fi de 75%.

E posibil ca aceste cifre să arate total diferit dacă Apple găseşte soluţia unui MacBook detaşabil, sau a unui iPad transformat în detaşabil. Având în vedere că iPad Pro a fost doar începutul, ne apropiem de acel moment.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×