Apple anunţă prima sa scădere de vânzări iPhone şi primul picaj de venituri din ultimii 13 ani

1.368 ori
<b>Apple anunţă prima sa scădere de vânzări iPhone şi primul picaj de venituri din ultimii 13 ani</b>Apple a anunţat astăzi rezultatele financiare pe ultimul trimestru fiscal şi ele nu sunt chiar roz. Pentru că trimestrul fiscal nu coincide cu cel calendaristic, aflaţi că e vorba de T2 2016 aici. Ei bine, gigantul din Cupertino a avut parte de..

Apple a anunţat astăzi rezultatele financiare pe ultimul trimestru fiscal şi ele nu sunt chiar roz. Pentru că trimestrul fiscal nu coincide cu cel calendaristic, aflaţi că e vorba de T2 2016 aici. Ei bine, gigantul din Cupertino a avut parte de prima sa scădere de venituri din ultimii 13 ani în acest trimestru.

În plus, e pentru prima când scad vânzările de modele iPhone, pe fondul unei pieţe tot mai saturate de smartphone-uri. Vânzările au scăzut cu mai bine de 25% în China în ultima perioadă, lucru însemnat, aceasta fiind piaţa trendsetter, ca şi cea din SUA. Acţiunile Apple au picat cu 8% la aflarea acestor veşti. Reţineţi totuşi că cifrele nu sunt rele în sine, ci mai joase doar prin comparaţie cu trimestrele trecute.

Venituri Apple

Astfel, numărul de 51.2 milioane de modele iPhone vândute în ultimul trimestru e excelent faţă de performanţele rivalilor, dar sub cele 61.2 milioane din acelaşi trimestru al anului trecut. Partea bună e că au fost depăşite estimările analiştilor, care plasau vânzările undeva la 50 de milioane de unităţi. Veniturile trimestriale au fost de 50.6 miliarde de dolari, faţă de 58 de miliarde cu un an înainte.

De asemenea, veniturile nete au fost de 10.5 miliarde, în comparaţie cu 13.6 miliarde de dolari în T2 2015. Apple estimează că trendul de scădere a vânzărilor iPhone va continua şi în trimestrul următor. Dacă în America veniturile picau cu 10%, în Japonia ele au crescut cu 24%, se pare. Şi iPad-ul s-a vândut mai slab, cu un picaj de 19% al numărului de unităţi, de la 12.60 milioane la 10.25 milioane.

Secţiunea "Alte Produse" a crescut totuşi cu 30%, ea incluzând Apple Watch, Apple TV, iPod şi căşti Beats, dar meritul fiind în special al smartwatch ului. E nevoie de o inovaţie masivă şi majoră la toamnă, asta e clar...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×