Exynos 9820, procesorul lui Samsung Galaxy S10 devine oficial, cu filmare 8K, suport pentru 5 camere

3.591 ori
<b>Exynos 9820, procesorul lui Samsung Galaxy S10 devine oficial, cu filmare 8K, suport pentru 5 camere</b>Vestea zilei este cu siguranţă debutul lui Exynos 9820, procesorul flagship al celor de la Samsung pentru anul 2019. Şansele sunt de 100% să ajungă pe Galaxy S10, de aceea îl privim cu maxim interes pe acest nou venit. Avem detalii despre el mai jos.

Vestea zilei este cu siguranţă debutul lui Exynos 9820, procesorul flagship al celor de la Samsung pentru anul 2019. Şansele sunt de 100% să ajungă pe Galaxy S10, de aceea îl privim cu maxim interes pe acest nou venit. Avem detalii despre el mai jos.

Avem de-a face cu un chipset bazat pe procesul Low Power Plus FinFET şi tehnologie de 8 nm. Reprezintă un salt de la Exynos 9810 cel de 10 nm şi vine cu un NPU, modem ce oferă suport LTE pana la 2 Gbps şi alte îmbunătăţiri faţă de predecesor. Avem 8 core-uri incluse aici, 2 custom, 2 Cortex A75 şi 4 Cortex A55. Primim şi un GPU ARM Mali G76 MP12 şi pentru prima oară un NPU pentru sarcini legate de AI.

Apare şi un modem LTE-A Categoria 20 şi pe partea de optică avem suport pentru până la 5 camere şi filmare ce merge până la 8K la 30 FPS şi 4K la 150 FPS. Samsung a declarat că noua configuraţie are un task scheduler inteligent, care creşte performanţa în regim multi core cu până la 15% faţă de precedentul Exynos. Rezultatele la testele single core sunt cu până la 20% mai bune şi consumul este cu 40% mai eficient.

Samsung a mai aşteptat încă o generaţie de CPU până să ne propună un modem 5G se pare şi merge pe varianta 4.5G deocamdată. Pe partea de grafică, avem un GPU care oferă o performanţă cu 40% mai ridicată decât la predecesor şi un consum cu 35% mai mic. Ni se promite funcţionalitate la nivel AR şi VR cu un consum mai redus de energie. NPU-ul ar urma să facă sarcinile legate de AI de până la 7 ori mai rapide.

CPU-ul intra în producţia de masă până la final de an şi va fi gata pentru Galaxy S10. Suportul pentru până la 5 camere înseamnă că vedem 3 camere în spatele lui Galaxy S10 şi 2 în faţă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×