Fabrica Nokia Cluj va produce telefoane incepand cu 15 ianuarie 2008

2.024 ori
<b>Fabrica Nokia Cluj va produce telefoane incepand cu 15 ianuarie 2008</b>Iata ca desi sunt departe de casa, (unii) romani(i) nu isi uita radacinile, fapt dovedit de numeroasele referiri pozitive la tara noastra facute de catre editorul site-ului intomobile.com, care a preluat stirea despre fabrica Nokia de la Cluj de pe...

Iata ca desi sunt departe de casa, (unii) romani(i) nu isi uita radacinile, fapt dovedit de numeroasele referiri pozitive la tara noastra facute de catre editorul site-ului intomobile.com, care a preluat stirea despre fabrica Nokia de la Cluj de pe site-ul nineoclock.ro. De mentionat este faptul ca acelasi editor si-a infrumusetat articolul cu o poza cu ... sarmale si mamaliga, prezentandu-le strainilor in engleza.

Va va interesa probabil sa aflati ca oficialii Nokia au anuntat ca lucrarile la fabrica Jucu vor fi terminate inainte de termen, in ciuda faptului ca autoritatile locale nu au putut tine pasul cu finlandezii. Problemele au aparut pe fondul intarzierii dezvoltarii infrastructurii feroviare in zona, de vreme ce platforma nu a prins inca o forma concreta. CFR si Electrica Transilvania vor trebuie sa dezvolte platforma statiei locale de trenuri, respectiv sa implementeze transformatoare de inalta tensiune, respectand cerintele Nokia.

Intreaga investitie se ridica la aproximativ 17 milioane de euro. Din fericire Ministerul Transporturilor este gata sa aloce fondurile necesare pentru finisarea infrastructurii feroviare, cerute de autoritatile locale. Fabrica Nokia va fi structurata in cel putin 30 de unitati de productie, iar productia terminalelor mobile in Romania va incepe la data de 15 ianuarie 2008. Printre companiile care aprovizioneaza Nokia se numara BYD (China), care asigura parti de plastic pentru telefoane, Hansaprint&Elanders, care se ocupa de manualele terminalelor si Stora Enso (Finlanda), care se va ocupa de cutiile telefoanelor si de distribuirea lor. Primele 2 companii vor investi la Cluj cate 20 de milioane de euro, angajand de asemenea 150 de muncitori.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×