Firefox Mobile: primele imagini

5.084 ori
<b>Firefox Mobile: primele imagini</b>Se pare ca "regele" browserelor desktop va sosi in curand intr-o varianta mobila, gata de a concura cu celebrul Opera Mini. Sa aruncam totusi o privire asupra lui Firefox Mobile: In imaginea de mai sus puteti admira primele screenshoturi disponibile de...

Se pare ca "regele" browserelor desktop va sosi in curand intr-o varianta mobila, gata de a concura cu celebrul Opera Mini. Sa aruncam totusi o privire asupra lui Firefox Mobile:

In imaginea de mai sus puteti admira primele screenshoturi disponibile de cand Mozilla a anuntat formal Firefox Mobile in octombrie. Desi browserul se afla inca in stadiul de dezvoltare, intreg conceptul pare destul de palpabil. Ceea ce putem admira in imaginea de mai sus este editia touchscreen a lui Firefox Mobile, iar o a doua editie pentru handseturile standard va fi prezentata ulterior, fiind controlabila prin intermediul unui cursor virtual si a obisnuitelor meniuri si submeniuri.

In orice caz, putem spune ca aceasta versiune de Firefox seamana mult cu Mobile Safari de pe iPhone, in special datorita barei de cautare in functie de context. Aceasta va incarca automat URL-uri si va afisa rezultatele cautarilor si, inca o data ca Safari in varianta mobila, Firefox Mobile va permite "tararea" continuturilor paginilor web cu ajutorul degetelor utilizatorului. Barele de scroll vor fi afisate pe ecran doar atunci cand utilizatorul va folosi functia de scroll, pentru a economisi spatiul.

Browsingul cu taburi este de asemenea prezent si pana la 4 thumbnailuri de pagini web pot fi vizualizate in acelasi timp. Favoritele, history-ul si chiar o tastatura QWERTY sunt prezente in aceasta versiune, in vreme ce un defect al acestui browser este deja vizibil, zoomul fiind facut prin intermediul unor butoane, spre deosebire de Safari si al sau zoom facut cu ajutorul degetelor utilizatorilor. De asemenea nici vorba de functionalitate RSS, inca, dar asteptam vesti in aceasta privinta, dupa cum asteptam vesti si despre un beta public, disponibil pentru fanii Firefox desktop, care vor sa testeze varianta mobila.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×