Fluent Design System de la Microsoft va sosi şi pe Windows 10 Mobile

2.035 ori
<b>Fluent Design System de la Microsoft va sosi şi pe Windows 10 Mobile</b>Din câte aflăm astăzi, se pare că noul limbaj de design Microsoft Fluent Design System urmează a sosi și pe Windows 10 Mobile, o platformă ce curând va ieși din grafic în zona smartphone. Dacă pe desktop noua variantă de look arată de-a dreptul arătoasă,

Săptămâna trecută a stat sub semnul lui BUILD 2017, unde Microsoft a prezentat numai software nou. Cap de afiş a fost Fluent Design System, urmaşul lui Metro şi noua direcţie de design pentru produsele Microsoft. După ce am aflat că va sosi pe Windows 10 şi Xbox One, acum şi Windows 10 Mobile îl va include.

Windows 10 Mobile

Primele influenţe ale acestui limbaj de design ar trebui să se simtă în aplicaţiile de pe platforma pentru mobil în următoarele săptămâni. E drept că firma din Redmond nu a discutat despre Windows 10 Mobile la BUILD, probabil pentru că nu aveau inovaţii prea mari pregătite. MS a promis totuşi că rămâne fidelă platformei şi cănu renunţă la ea. Fluent Design System va ajunge pe Windows 10 Mobile datorită lui Universal Windows Platform.

Acest sistem permite lucrul dezvoltatorilor cu framework-uri comune pentru Windows 10 şi Win 10 Mobile, deci portarea aplicaţiilor nu mai este o problemă. Cei înscrişi în programul Insiders văd deja influenţele Fluent Design pe aplicaţiile de pe mobil, inclusiv Groove Music sau Movies & TV. Noi elemente ale acestui design 3D, transparent şi minimalist vor apărea odată cu actualizarea Windows 10 Redstone 3 şi variantele ulterioare.

Evident anumite aspecte de pe desktop nu vor putea fi reprezentate la fel pe mobil, precum "interfaţa material acrylic", fără un fundal clar în spate pentru a genera puţin blur.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×