Motor de căutare Apple în pregătire? Apple cumpără Lattice Data, specializat în structurarea de "dark data" şi "big data"

899 ori
<b>Motor de căutare Apple în pregătire? Apple cumpără Lattice Data, specializat în structurarea de "dark data" şi "big data"</b>Gigantul din Cupertino, Apple, a confirmat astăzi achiziția companiei Lattice Data, firmă din urmă specializată în extragerea de  informaţii utile din zona de "unstructured data". Aflăm că tranzacția a fost realizată contra sumei de 200 milioane de $

Apple a confirmat achiziţia companiei Lattice Data,firmă specializată pe extracţia de informaţii utile din zona de "unstructured data", dar şi pe AI. Tranzacţia s-a realizat contra sumei de 200 de milioane de dolari şi a fost încheiată cu câteva săptămâni în urmă.

Lattice Data

În jur de 20 de ingineri s-au alăturat firmei din Cupertino, iar noul segment are de-a face cu "big data" şi analiza de date. Punctul forte al celor de la Lattice Data este abilitatea de a folosi un AI pentru a lua datele nestructurate de pe web şi a le transforma în informație utilă. Sarcina ar fi imposibilă fără AI şi machine learning, totuşi.

Apple foloseşte aceste tehnologii pentru a îl pune în mişcare pe Siri, spre exemplu. Lattice se ocupă şi de un proiect al Universităţii Stanford, cunoscut ca "DeepDive", inovator în zona de statistică şi analiza de date. De remarcat că proiectul Stanford a primit finanţare de la DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), deci şi armata SUA e implicată.

Pentru cei curioşi, acest "dark data" se explică astfel: întregul nostru univers digital produce un număr gigantic de date, iar numai în 2013 se produceau 4.4 zettabytes, deci trebuie o organizare fantastică. Numărul va ajunge la 44 de zettabytes şi organizarea informaţiilor şi datelor pare imposibilă, mai ales că până la 80% din date sunt nestructurate, adică "dark data". Aici intervin algoritmii de procesare şi analytics.

Nu pot decât să mă gândesc la o singură aplicaţie Apple după aceasta preluare: propriul motor de căutare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×