HP spune "adio" Microsoft în zona Windows 10 Mobile, după schimbarea de strategie Microsoft

1.751 ori
<b>HP spune "adio" Microsoft în zona Windows 10 Mobile, după schimbarea de strategie Microsoft</b>O veste interesantă sosește astăzi din partea celor de la HP, companie care spune adio celor de la Microsoft, asta cel puțin în zona Windows 10 Mobile. Decizia este luată pe seama schimbării de strategie a celor de la Microsft și asta înseamnă că

Mă fascina că în ultimii ani la show-uri ca IFA unele companii încă mai ţineau cu dinţii de lansări de produse Windows 10 Mobile, reînnoind fidelitatea faţă de Microsoft. Acer şi HP au rămas pe metereze până în ultima clipă, dar azi aflăm că HP cel puţin a cedat şi a renunţat oficial la Windows 10 Mobile.

Asta după ce săptămână trecută HP renunţase şi la HP Workspace, o soluţie de virtualizare de aplicaţii Win32 gândită pentru terminalul Elite x3 cu Windows 10 Mobile la bord. Acel smartphone, în ciuda calităţii sale a fost tras în jos de lipsa de popularitate a lui Windows 10 Mobile, lipsa de aplicaţii şi de atractivitate chiar şi în zona corporate. Ca atare va fi vândut şi va primi suport doar până în 2019.

Pe viitor nu vom mai vedea telefoane HP cu Windows 10 Mobile, după cum chiar Nick Lazaridis, preşedinte HP pe zona EMEA a afirmat. Motivul citat de oficial este chiar suportul modest pentru Win 10 Mobile de la Microsoft. MS a schimbat macazul şi strategia, axându-se mai mult pe soluţiile proprii de cloud şi servicii oferite pe alte platforme mobile. Lipsa de ecosistem a fost la rândul său menţionată ca motiv pentru această întrerupere de parteneriat.

Nick Lazaridis nu a putut să nu îşi manifeste dezamăgirea, afirmând că Elite X3 trebuia să fie o întreagă serie de produse, dar a ajuns la capăt de linie deja.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×