Fostul șef Google Wallet lansează Poynt, un terminal de plată care anunță o revoluție În domeniu

Autor:  | Publicat în:  Financiare 778 ori
<b>Fostul șef Google Wallet lansează Poynt, un terminal de plată care anunță o revoluție În domeniu</b>Osama Bedier, fost șef Google Wallet și oficial PayPal a anunțat în această săptămână un nou terminal pentru plăti, sub numele de Poynt. Acesta combină un soi de tabletă Android cu un dock special și oferă suport pentru toate tehnologiile...

Osama Bedier, fost șef Google Wallet și oficial PayPal a anunțat în această săptămână un nou terminal pentru plăti, sub numele de Poynt. Acesta combină un soi de tabletă Android cu un dock special și oferă suport pentru toate tehnologiile moderne legate de plăți.

E vorba despre NFC, Bluetooth, coduri QR, carduri magstripe, EMV și tehnologia beacon. Poynt are parte de finanțare serioasă, iar printre numele mari care au oferit fonduri acestui proiect se numără și Visa. Aparent acest device va deveni un standard în SUA, urmând ca toate cele 16 milioane de terminale de plată din țara să treacă la modele noi, de preferat la Poynt. în același timp firma din spatele acestui terminal încearcă să facă băncile și producătorii de carduri și tehnologii asociate să se alinieze unui standard comun într-o încercare de a scădea numărul de fraude.

Poynt

Băncile oferă de obicei terminale de genul, dar Poynt le "sabotează" eforturile cu un preț atractiv de doar 299 dolari. în plus, băncile nu sunt neapărat un rival deoarece Poynt ar fi încheiat deja contracte cu două mari instituții bancare din State. Gadgetul rulează o versiune specială de Android și include ecrane pe ambele sale părți, unul pentru consumator și unul pentru comerciant. Există o imprimantă în zona frontală, în acel segment rotunjit, care oferă chitanțele necesare.

La bord găsim și un port Ethernet, dar și WiFi, 3G, 4G și port USB. Bateria acestui device asigura 8 ore de funcționare, adică exact o zi de muncă normală. Software-ul aduce de fapt profit către Poynt, care obține 20% din tarifele de abonament lunar asociate softului său și nu obține profit din tranzacțiile în sine.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×