Gartner: Vânzările anuale de smartphone-uri au depășit vânzările de telefoane clasice pentru prima dată În 2013

1.029 ori
<b>Gartner: Vânzările anuale de smartphone-uri au depășit vânzările de telefoane clasice pentru prima dată În 2013</b>Potrivit unui raport realizat de către Gartner Inc. , se pare că vânzările de smartphone-uri din 2013 au reprezentat aproximativ 53.6% din vânzările totale de telefoane mobile. De asemenea, raportul ne dezvăluie și numărul total de smartphone-uri...

Potrivit unui raport realizat de către Gartner Inc. , se pare că vânzările de smartphone-uri din 2013 au reprezentat aproximativ 53.6% din vânzările totale de telefoane mobile. De asemenea, raportul ne dezvăluie și numărul total de smartphone-uri ce au fost vândute anul trecut, și anume 968 milioane de unități.

Vânzările de smartphone-uri au crescut cu un procent de 36% în trimestrul 4 din 2013, și au reprezentat aproximativ 57.6% din vânzările totale de telefoane mobile din trimestrul 4. Aflăm și faptul că în anul 2012, în același trimestru 4, vânzările de smartphone-uri au fost de doar 44%, creșterea din 2013 fiind de peste 10 procente.

Gartner: Vânzările anuale de smartphone-uri au depășit vânzările de telefoane clasice pentru prima dată În 2013

în topul companiilor producătoare de smartphone-uri cu cele mai mari vânzări se regăsesc nume ca Samsung, companie ce ocupă primul loc cu aproximativ 300 milioane de device-uri vândute, urmată de Apple cu 150 milioane de unități vândute. Cel de-al 3-lea loc este ocupat de către Huawei, producător ce a reușit să vândă 466 milioane de smartphone-uri.

Gartner: Vânzările anuale de smartphone-uri au depășit vânzările de telefoane clasice pentru prima dată În 2013

Raportul realizat de Gartner a luat în calcul și popularitatea sistemelor de operare. După cum se poate vedea în tabelul de mai sus, Android este cel mai popular OS din 2013, an în care au fost activate peste 758 milioane de dispozitive. Locul 2 este ocupat de iOS cu 150 milioane de smartphone-uri activate, în timp ce podiumul este încheiat de Windows Phone cu 30 milioane de device-uri activate.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×