Livrările de smartphone-uri cresc cu doar 1% în trimestrul 2 din 2016, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Autor:  | Publicat în:  Studii 966 ori
<b>Livrările de smartphone-uri cresc cu doar 1% în trimestrul 2 din 2016, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut</b>Un nou raport marca Strategy Analytics ne dezvăluie astăzi informații prețioase cu privire la numărul de smartphone-uri livrate în trimestrul cu numărul 2 din 2016. Ei bine, avem parte de o creștere de doar 1% în această perioadă de 3 luni, comparativ cu

Strategy Analytics ne prezintă astăzi un nou studiu de piață cu privire la numărul de terminale mobile livrate în trimestrul cu numărul 2 din acest an. Veștile nu sunt tocmai bune, și asta pentru că în această perioadă de 3 luni au fost comercializate 340.4 milioane de dispozitive, cifră ce reprezintă o creștere cu doar 1 procent comparativ cu situația din trimestrul 2 al anului trecut când au fost vândute 338 milioane de smartphone-uri. 

Cât despre numărul de modele livrate de către fiecare companie în parte, ni se dezvăluie că Samsung a comercializat 77.6 milioane de terminale mobile la nivel global în acest trimestru 2, fiind remarcată o creștere cu 8% față de situația din Q2 2015. Pe de altă parte, Apple a înregistrat o scădere a vânzărilor de 15% în trimestrul 2 din 2016, comparativ cu aceeași perioadă din trimestrul secundar al anului trecut - doar 40.4 milioane de iPhone fiind vândute în cele 3 luni.

Aflăm din noul raport și faptul că Samsung Galaxy S7 Edge a fost cel mai bine vândut smartphone cu Android din prima jumătate a anului 2016, telefon comercializat în 13.3 milioane de exemplare până în acest moment. Pe locul cu numărul 2 se află tot un device Samsung, de această dată fiind cazul unui model entry-level, și anume Galaxy J2. Nici mai mult, nici mai puțin de 13 milioane de modele au fost livrate în primele 6 luni ale acestui an.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×