Gionee e pe buza prăpastiei, după ce tribunalul îi scoate brevetele la licitaţie

1.222 ori
<b>Gionee e pe buza prăpastiei, după ce tribunalul îi scoate brevetele la licitaţie</b>Gionee are necazuri de ceva vreme, iar compania chineză este acum cu un pas mai aproape de închidere, după ce un tribunal i-a scos brevetele la licitaţie. Fostul partener Allview se remarcase acum câţiva ani prin cele

Gionee are necazuri de ceva vreme, iar compania chineză este acum cu un pas mai aproape de închidere, după ce un tribunal i-a scos brevetele la licitaţie. Fostul partener Allview se remarcase acum câţiva ani prin cele mai subţiri telefoane din lume.

În 2018 firma chineză și-a declarat falimentul, după o perioadă de probleme financiare. După vânzarea de brevete pentru a recupera bani şi a răscumpăra datorii, şansele de o revenire sunt infime. Compania va fi lichidată de un administrator special, iar luna viitoare ar trebui să se finalizeze licitaţia proprietăţilor firmei.

Preţul de pornire pentru brevetele Gionee este de 3067 de dolari, iar 211 brevete de design sunt vizate aici. Unele au acumulat şi întârzieri şi plăți cu dobândă, plus taxe oficiale aferente, iar tribunalul chinez speră să obţină suma de 29 milioane de dolari la final. În mod inedit, nu vânzările slabe au săpat Gionee, care mergea bine la acest capitol. E vorba despre administrarea sa la nivel financiar.

Preşedintele Gionee a fost una dintre sursele problemei, William Lu fiind dependent de jocurile de noroc. Acesta ar fi pierdut o sumă fabuloasă de 1.4 miliarde de dolari prin activităţile sale extra curiculare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×