Un nou design de baterie va revoluţiona terminalele 5G; A fost dezvoltat de Nokia Bell Labs şi AMBER

2.621 ori
<b>Un nou design de baterie va revoluţiona terminalele 5G; A fost dezvoltat de Nokia Bell Labs şi AMBER</b>Cercetătorii de la Nokia Bell Labs şi AMBER au realizat un nou design de baterie, care ar putea schimba autonomia telefoanelor mobile. Inginerii şi experţii companiilor au organizat un eveniment la Dublin, la o universitate

Cercetătorii de la Nokia Bell Labs şi AMBER au realizat un nou design de baterie, care ar putea schimba autonomia telefoanelor mobile. Inginerii şi experţii companiilor au organizat un eveniment la Dublin, la o universitate locală pentru a anunţa descoperirile lor.

E vorba despre o nouă formulă pentru compoziţia bateriei, care face bateriile mai puternice, crescându-le autonomia de 2.5 ori faţă de orice alt produs similar de pe piaţă. Pe măsură ce facem trecerea spre 5G, astfel de evoluţii sunt foarte importante. Noul design de baterie are implicaţii şi pentru reţelele 4G şi 5G, acolo unde alimentarea convenţională nu este suficientă pentru echipamentul de reţea, sau unde e nevoie de un sistem de backup pentru urgenţe, pe bază de baterii.

Ideea este de a obţine mai multă energie dintr-un pachet de celule mai mic. Paul King, unul dintre cercetătorii şefi pe acest proiect la Nokia Bell Labs a promis că impactul asupra 5G va fi însemnat. Odată cu noua tehnologie ar creşte şi eficiența stocării energiei la volum mai mare, mai ales în cazul folosirii energiei ECO (întrebuințare casnică spre exemplu).

Promisiunea e că acumulatorii viitorului vor putea stoca de 25 de ori mai multă energie preluată din sistemele eoliene sau solare, asta în condițiile în care își vor păstra dimensiunile de acum. E nevoie însă şi de noi metode de încărcare rapidă, asta pentru a compensa diferența de stocare lărgită. Există deja un brevet pentru noile baterii, dar mai durează până ce produsul va ajunge pe piaţă.

Din câte am înțeles, această inovație ar putea chiar dubla autonomia bateriilor de smartphone-uri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×