ZTE dă semne de revenire! Veniturile cresc grație vânzărilor de echipamente 5G

870 ori
<b>ZTE dă semne de revenire! Veniturile cresc grație vânzărilor de echipamente 5G</b>Înainte ca SUA să-și îndrepte toate armele împotriva Huawei, o altă companie de origine chineză a avut de-a face cu administrația Trump și anume ZTE. Această firmă a fost amendată anul trecut cu 1 miliard de

Înainte ca SUA să-și îndrepte toate armele împotriva Huawei, o altă companie de origine chineză a avut de-a face cu administrația Trump și anume ZTE. Această firmă a fost amendată anul trecut cu 1 miliard de dolari de către Statele Unite și asta pe bună dreptate, pentru încălcarea embargoului legat de Iran, comercializând echipamente și tehnologii către această țară de pe lista interzisă.

Pierderile suferite de către ZTE au fost impresionante și s-a ajuns chiar la sistarea operațiunilor majore pentru o perioadă de aproximativ 4 luni, din cauza sancțiunilor date de SUA pentru încălcarea normelor de export. Acum la un an distanță compania chineză dă semne de revenire, fiind al 2-lea trimestru consecutiv de rezultate financiare pozitive. 

Aflăm mai exact faptul că în trimestrul ce tocmai s-a încheiat la data de 30 iunie, ZTE a înregistrat un profit net de 85 milioane de dolari, cifră cu adevărat semnificativă ținând cont de pierderile de aproximativ 2 miliarde de dolari de anul trecut. Veniturile au crescut cu 188% la 18.4 miliarde dolari și totul se datorează cererii mari și vânzărilor de echipamente 5G în China și alte piețe globale. 

Potrivit declarațiilor oficiale, ZTE ar fi obținut până în momentul de față 25 contracte comerciale 5G, ocupând astfel locul 4 în clasament la numărul de contracte încheiate. Pe piața smartphone continuă lansările de terminale inedite precum este cazul lui Nubia Z20 ce a venit la începutul acestei luni cu 2 display-uri la pachet. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×