Google Android - Dalvik vs ART - ce înseamnă, care sunt beneficiile și merită schimbarea…

2.865 ori
<b>Google Android - Dalvik vs ART - ce înseamnă, care sunt beneficiile și merită schimbarea…</b>Sunt sigur că nu puțini sunt cei care au auzit de ART sau Dalvik, când este vorba de sistemul de operare Android. La fel de sigur sunt că foarte puțini sunt cei care au acordat interes pentru a înțelege ce înseamnă și mai ales ce reprezintă...

Sunt sigur că nu puțini sunt cei care au auzit de ART sau Dalvik, când este vorba de sistemul de operare Android. La fel de sigur sunt că foarte puțini sunt cei care au acordat interes pentru a înțelege ce înseamnă și mai ales ce reprezintă schimbarea preconizată și lansată în stadiul destinat în special dezvoltatorilor, odată cu versiunea KitKat a sistemului de operare Android. Cu articolul de față mi-am propus să vă explic în termeni ușor de înțeles despre ce este vorba și cum va schimba această trecere (la ART) - viitoarea versiune a sistemului de operare Google.

Android L - este versiunea sistemului de operare Android care va face trecerea permanentă către ART. Dacă nu cunoașteți detaliile despre sistemul de operare preconizat să fie lansat spre sfârșitul acestui an, puteți urmări conferința Google I/O de anul acesta, pe care v-am oferit-o într-un video live, atunci când a avut loc. Acum că am terminat cu explicațiile preliminare, vom începe cu explicațiile de bază:

- Ce este Dalvik? în termeni foarte (FOARTE) accesibili, Dalvik sau Dalvik Cache este un motor virtual ce optimizează rularea eficientă a aplicațiilor. Fiecare aplicație se bazează pe Dalvik pentru a rula, având în vedere că acesta include instrucțiunile de bază și se comportă ca o “mașină virtuală” pentru aplicații. Nu există termeni simplii pentru a explica ce este Dalvik și în general limbajul de programare va fi mereu greu de înțeles. însă ce contează este…

- Ce este ART?ART reprezintă următorul pas în evoluția modului în care aplicațiile sunt create și optimizate. Spre deosebire de Dalvik, ART propune să îmbunătățească rularea aplicațiilor în ce privește toate aspectele. Aceasta înseamnă viteză crescută, consum de resurse scăzut și implicit rularea aplicațiilor într-un mod eficient, chiar și în cazul sistemelor modeste în ce privește configurația hardware, consum de energie scăzut / durată de viață a bateriei satisfăcătoare și alte avantaje specifice noul sistem ce va reduce sarcinile procesorului, permițând toate avantajele mai sus menționate. Iar peste toate acestea, ART va suporta rularea aplicațiilor pe 64 de biți, ceea ce înseamnă că nu va trece mult până când producătorii vor lansa dispozitive mobile cu 4 GB și mai mult - memorie RAM.

Google Android - Dalvik vs ART - ce Înseamnă, care sunt beneficiile și merită schimbarea…

Când ne putem aștepta să beneficiem de ART? Cei care rulează versiunea KitKat a sistemului de operare Android pot activa noul sistem încă de acum. Cum?

Google Android - Dalvik vs ART - ce Înseamnă, care sunt beneficiile și merită schimbarea…

Dacă nu aveți încă Developer Options activat, accesați meniul Settings al dispozitivului și navigați până la About Phone (ultimul rând). Acolo veți găsi opțiunea Build number pe care trebuie să o apăsați rapid de 4-5 ori, până când sistemul vă va anunța “You are now a developer”. De acum veți observa în meniul de setări opțiunea  Developer options, pe care o veți accesa pentru a alege, prin intermediul meniului Select runtime, dacă să utilizați Dalvik sau ART.

ATENȚIE! Activarea ART va necesita răbdare odată cu repornirea terminalului, având în vedere că toate aplicațiile vor fi re-optimizate. Succes!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×