Google atacă din nou piaţa din India cu modele low cost; Valul 2 din Android One porneşte la drum

Autor:  | Publicat în:  Android 600 ori
<b>Google atacă din nou piaţa din India cu modele low cost; Valul 2 din Android One porneşte la drum</b>Cu un an &icirc;n urma Android One era pe buzele tuturor, atunci c&acirc;nd această iniţiativă pornea la drum &icirc;n India, cu promisiunea de a aduce cel mai nou software Android pe terminale cu preţ accesibil. Din păcate proiectul nu a prins chiar...

Cu un an în urma Android One era pe buzele tuturor, atunci când această iniţiativă pornea la drum în India, cu promisiunea de a aduce cel mai nou software Android pe terminale cu preţ accesibil. Din păcate proiectul nu a prins chiar atât de bine pe cât spera Google, dar creatorul lui Android e dispus să încerce o revenire.

Astfel, în următoarele luni vom vedea valul 2 de modele Android One, de această dată cu aportul celor de la Lava International Ltd. Din câte ştiu în Turcia debutase un prim model din acest al doilea val cu câteva luni în urmă. Noul handset Android One creat de indienii de la Lava va ridica stacheta destul de coborâtă a primelor modele de anul trecut, produse de Karbonn, Spice sau Micromax.

Livrările acelor modele produse de aceste firme au ajuns la doar 1.2 milioane de unităţi în India, reprezentând astfel o cotă de piaţă de 3.5% în zona handseturilor care costă între 50 şi 100 de dolari. Între timp Xiaomi cu seria Redmi a atins 7.5% fără prea mult efort. Android One s-a extins în alte 19 ţări între timp, inclusiv Indonezia, Turcia, Egipt Maroc şi multe altele.

O problemă a producătorilor indieni o reprezentau cerinţele stricte hardware ale lui Android One, care nu prea le lăsau loc de originalitate şi hardware unic acestor companii. Astfel, toate handseturile erau cam la fel şi publicului îi era greu să aleagă doar după culoare şi design. Valul 2 Android One are cerinţe mai relaxate, mai ales când vine vorba de componentele folosite.

Aşteptăm acum să vedem şi noile modele.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×