Google lanseaza serviciul Latitude, care-ti pastreaza prietenii aproape

Autor:  | Publicat în:  Google 1.241 ori
<b>Google lanseaza serviciul Latitude, care-ti pastreaza prietenii aproape</b>Google a lansat ieri software-ul Latitude, care permite utilizatorilor de telefoane mobile sa ii informeze pe cei apropiati in legatura cu locul in care se afla. Acest serviciu de "location sharing" va permite, spre exemplu unei tinere sa afle cat timp...

Google a lansat ieri software-ul Latitude, care permite utilizatorilor de telefoane mobile sa ii informeze pe cei apropiati in legatura cu locul in care se afla. Acest serviciu de "location sharing" va permite, spre exemplu unei tinere sa afle cat timp mai are prietenul ei pana ajunge la restaurantul unde trebuie sa se intalneasca, sau in ce zona a ramas el blocat in trafic.

Pentru a proteja intimitatea utilizatorului, Google ii va cere acestuia sa se inregistreze pentru a folosi serviciul. Software-ul va face parte din pleiada de servicii geografice Google, care au un mare potential de a aduce profit, prin advertisingul bazat pe locatie. Astfel, in vreme ce aflati ce face un amic, aruncand o privire pe harta, veti afla si care sunt cele mai trendy cluburi si ce filme ruleaza la cinematografele locale, preturi ale biletelor si multe altele.

Google tinde sa isi integreze toate serviciile intr-o singura aplicatie, reunind documentele online si aspecte de social networking, care il fac rivalul celor de la Facebook sau Yahoo. Latitude face parte din Google Maps for Mobile, dar poate fi folosit si ca gadget incarcat pe pagina customizata iGoogle. Noua aplicatie va fi disponibila in 27 de tari, dupa lansare si va functiona pe BlackBerry-uri cu ecran color, telefoane Windows Mobile 5.0 (sau versiuni mai noi) si majoritatea handseturilor Symbian.

Si Google Android va fi compatibil cu noul serviciu, iar utilizatorii de iPhone si iPod Touch vor beneficia de asemenea de Latitude. Acest software calculeaza pozitia utilizatorului fara aportul satelitilor GPS, ci prin proximitatea fata de releele de telefonie mobila si in functie de prezenta intr-o retea wireless. Atunci cand o persoana se afla aproape de dumnevoastra, softul va va permite sa o contactati fie prin apelare, sau prin trimiterea unui SMS sau e-mail, existand si optiunea de "a trece pe invisibile".

Pentru a alege persoanele pe care le puteti vedea pe harta si care va pot vedea, veti folosi contactele din Gmail sau Picasa.

Sursa: Edition.cnn.com

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×