Google lucrează la un mecanism de oprire a AI-ului, în cazul în care se va ridica împotriva omenirii

2.075 ori
<b>Google lucrează la un mecanism de oprire a AI-ului, în cazul în care se va ridica împotriva omenirii</b>Inteligența Artificială (AI) este un subiect foarte discutat în aceste zile, mai ales după interviul lui Elon Musk din cadrul conferinței Recode. Astăzi descoperim că cei de la Google includ în ecuație și un buton special pentru oprirea mașinăriilor în

În ultimele zile, în special după interviul acordat de Elon Musk la Recode, toată lumea discuta despre AI sau despre faptul că suntem sau nu prinşi într-o simulare pe computer. Google se introduce în discuţie, pentru a ne asigura că are un mecanism de oprire a AI-ului, în cazul în care va fi gata de rebeliune contra omenirii.

E interesant ca şi Elon Musk a declarat în discursul sau că dacă e să ni se tragă de la o companie ce realizează AI, ea va fi unul din rivalii săi ce lucrează la maşini ce se conduc singure. Şi cum nu e Apple, atunci e Google. Marele G a publicat recent o lucrare ştiinţifică sub formă de PDF, în care detaliază proiectul Deep Mind şi modul în care echipa de oameni de ştiinţă a inclus un "kill switch" pentru AI.

Astfel Deep Mind ar fi creat un framework care împiedică inteligenta artificială să oprească intervenţia umană în acţiunile sale. E foarte important ca AI-ul să nu acţioneze niciodată în contradicţie cu deciziile umane sau să ignore intervenţiile umane. Există temeri că pe termen lung, în fundal AI-ul va învăţa să ignore elementul uman şi aşa ceva trebuie prevenit din start.

Încă de la roboţii care cara cutii în depozite şi ar putea ignora comenzile umane legate de ploaia din afara depozitului, trebuie tăiată de la rădăcina o astfel de "gândire liberă". Toate acestea până vom auzi primul AI zicând "who am I?"

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×