Google lasa utilizatorii Android descoperiți În fata hackerilor, oprind actualizările pentru un tool WebView

Autor:  | Publicat în:  Android 526 ori
<b>Google lasa utilizatorii Android descoperiți În fata hackerilor, oprind actualizările pentru un tool WebView</b>Google a luat în secret o decizie care va afecta aproape un miliard de utilizatori Android și îi va expune la hackuri. 939 de milioane de utilizatori sunt afectați de faptul că Google a decis să nu mai ofere actualizări de securitate pentru un tool...

Google a luat în secret o decizie care va afecta aproape un miliard de utilizatori Android și îi va expune la hackuri. 939 de milioane de utilizatori sunt afectați de faptul că Google a decis să nu mai ofere actualizări de securitate pentru un tool WebView din Android.

Cei cu Android 4.3 sau versiuni anterioare au de suferit aici, iar cei cu Android mai nou rămân în siguranță deocamdată. Două treimi din utilizatorii Android nu mai primesc acel boost de securitate de la Google, se pare. Acel tool WebView avea rolul de a permite aplicațiilor să afișeze paginile web în cadrul lor. Multe softuri și rețele de reclame folosesc această componentă pentru a randa pagini web.

Totuși, acest mecanism e preferat de hackeri pentru executarea de cod malware în Android, conform experților în securitate. Lucrurile stau cu atât mai rău, cu cât avem în vedere faptul că au fost descoperite numeroase goluri de securitate în WebView și până ce Google l-a lăsat descoperit. La ultimul test existau cel puțin 11 exploituri care puteau afecta utilizatorii.

Unul dintre motivele pentru care hackerii prefera WebView este capacitatea sa de a interacționa cu alte porțiuni din Android. Din câte am înțeles cei de la Google ar fi dispuși să ofere un update sau patch, dar doar dacă alți dezvoltatori găsesc și o problemă cu WebView, dar și o soluție.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×