Google Pixel 4 are deja probleme: deblocarea facială funcţionează şi cu ochii închişi, ceea ce predispune la breşe

1.241 ori
<b>Google Pixel 4 are deja probleme: deblocarea facială funcţionează şi cu ochii închişi, ceea ce predispune la breşe</b>De abia a fost anunţat Google Pixel 4 şi au şi început să apară problemele. Se pare că securizarea sa pe bază de deblocare facială nu ar fi aşa sigură cum ar vrea Google şi deja a fost găsit un bug. Despre ce e vorba aflaţi mai jos

De abia a fost anunţat Google Pixel 4 şi au şi început să apară problemele. Se pare că securizarea sa pe bază de deblocare facială nu ar fi aşa sigură cum ar vrea Google şi deja a fost găsit un bug. Despre ce e vorba aflaţi mai jos.

Google Pixel 4 este bazat pe un sistem complex de senzori care îţi analizează şi scanează fața pentru a realiza deblocarea terminalului. Totuşi, e şi un neajuns aici. Pixel 4 nu încearcă să verifice dacă ai ochii închişi sau deschişi în timpul acestei analize, lăsând loc la hack-uri şi breşe de securitate. Autentificarea cu ochii închişi poate fi replicată de o machetă 3D sau o poză a ta chiar.

Problema a fost descoperită chiar de către BBC News, prin reporterul Chris Fox. Acesta a postat pe Twitter (video aici) faptul că deblocarea facială merge şi când dormi, deci cineva îţi poate pune telefonul în faţă când nu eşti conştient şi apoi să umble prin el. E interesant că apăruseră totuşi dovezi că Google lucra la un sistem ceva mai sigur la un moment dat, care îţi solicita atenţia şi deschiderea ochilor pentru autentificare.

În scăpările lui Pixel 4 apărea şi o opţiune în setări care cerea ca ochii să fie deschişi. Acum nu mai apare şi pe varianta finală, iar cineva de la Google ar fi declarat că ştirbea experiența fluidă a handsetului. Totuşi am înţeles că plăţile sau accesul la aplicaţii pot necesita să clipeşti. În plus, sistemul va deveni mai bun pe măsură ce trece timpul.

Până una alta, avem o problemă de securitate şi Pixel 4 nu trebuie lăsat la îndemână soţiei geloase sau a celui mic care vrea datele cardului pentru microtranzactii. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×