Google Pixel 4 XL debutează cu ecran de 90 Hz, control prin gesturi, fotografiere astrală și cameră duală

1.894 ori
<b>Google Pixel 4 XL debutează cu ecran de 90 Hz, control prin gesturi, fotografiere astrală și cameră duală</b>Google Pixel 4 XL vine cu un corp din sticlă şi metal, măsoară 8.2 mm în talie şi cântăreşte 193 de grame. Are Gorilla Glass 5 în spate şi faţa, rama din aluminiu şi este certificat IP68, pentru rezistenţa la apă şi praf. Printre nuanţele pe care e..

Google a prezentat astăzi noile telefoane Pixel 4, inclusiv modelul cel mic de 5.7 inch, dar şi cel mare de 6.3 inch. Au multe dotări în comun, doar că variantă mai mare plusează la ecran, rezoluţie şi baterie. S-a adeverit tot ce ştiam despre terminale, de la controlul dual al expunerii la fotografiere astrală şi control prin gesturi via Project Soli/ Motion Sense. Avem toate detaliile mai jos, plus preţuri şi disponibilitate.

Design

Google Pixel 4 XL

Google Pixel 4 XL vine cu un corp din sticlă şi metal, măsoară 8.2 mm în talie şi cântăreşte 193 de grame. Are Gorilla Glass 5 în spate şi faţă, rama din aluminiu şi este certificat IP68, pentru rezistenţa la apă şi praf. Printre nuanţele pe care e disponibil telefonul se număra Just Black, Clearly White şi Oh So Orange. Finisajul este mat, aşa cum se poartă în ultima vreme, la iPhone-uri şi OnePlus-uri.

Camera din spate este pătrată şi avem accente puternice negre pe lateral, plus o frunte uriaşă, dar cu motiv bun.

Display

Google Pixel 4 XL

Ecranul este un OLED de 6.3 inch, cu rezoluţie de 3040 x 1440 pixeli, cu suport HDR şi rata de reîmprospătare de 90 Hz. Ecranul are protecţie Gorilla Glass 5 şi Google nu pare gata să asculte de trenduri, pentru că ecranul are muchii groase, mai ales cea de sus. Funcţionalitatea Smooth Display oferă acel refresh rate de 90 Hz. Ecranul va face trecerea la 60 Hz atunci când telefonul nu e supus la sarcini intense. Există şi un Ambient EQ, care monitorizează lumina din jur pentru a optimiza culorile afişate pe display.

Google Pixel 4 XL

Hardware

  • Display: 6.3 inch, OLED, 3040 x 1440 pixeli, 90 Hz, HDR
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 855+
  • RAM: 6 GB
  • Stocare: 64 GB/ 128 GB
  • Baterie: 3700 mAh
  • Camera: Spate: 12.2 MP + 16 MP (telephoto); Selfie: 8 MP
  • Altele: difuzoare stereo, port USB-C, 4G LTE, WiFi dual band

Camera

Camera lui Google Pixel 4 XL

Google Pixel 4 XL are fix aceeaşi cameră ca şi Google Pixel 4. E vorba despre o cameră duală, cu senzor principal de 12 megapixeli, cu stabilizare optică şi Dual Pixel Autofocus. Avem o combinaţie de stabilizare optică şi electronică, pixeli de 1.4 microni şi deschidere F/1.7. O noutate este totuşi Pixel Neural Core, care împreună cu algoritmii Google vor influenţa masiv calitatea pozelor.

Mulţumită acestui Neural Core, aplicaţia Camera poate randa capturi HDR+ în timp real, arătându-ne o aproximare a rezultatului final. Aici intră în schema şi noul control Dual Exposure, cu reglaje manuale pentru umble şi zone luminoase. La întuneric extrem Night Sight vine cu un boost, permiţând captura cu timp de expunere până la 16 secunde, util mai ales pentru fotografierea de stele şi galaxii.

Google Pixel 4 XL

Revenind la hardware, camera secundară de 16 megapixeli este una telephoto, cu pixeli de 1 micron şi stabilizare optică + electronică combinate din nou. Teoretic avem zoom optic 2X, practic apare funcţia Super Resolution Zoom, care se extinde şi dincolo de asta. Aşa poţi ajunge la capturi 5X sau 8X foarte clare chiar şi de la distanţă. A doua cameră ajuta şi cu captura Bokeh. În mod bizar avem doar filmare 4K la 30 FPS aici nu şi 60 FPS.

Super Resolution Zoom

Exista şi slow motion la 120 FPS în Full HD. A se remarca şi al treilea senzor din spate, în acel modul pătrat. E vorba despre un senzor spectral + flicker, care ajută la capturarea unei game mai largi de culori şi de informaţie pentru a realiza o captură cât mai bine calibrată. Pentru selfie avem o cameră de 8 megapixeli, care vine la pachet cu un senzor special 3D pentru adâncime, folosit şi pentru deblocare facială. Ajută şi la Bokeh selfie.

Google Pixel 4 XL debutează cu ecran de 90 Hz, control prin gesturi, fotografiere astrală și cameră duală

Software + altele

Evident telefonul rulează Android 10, cu noul sistem avansat de permisiuni şi nouă navigare prin swipe-uri laterale. Există şi Dark Mode, control parental extra, Digital Wellbeing avansat şi un Google Assistant cu funcţii noi. Assistant poate trece acum de la un task la altul fără pic de lag şi avem şi subtitrări live pentru video, chiar şi fără conexiune la Internet.

Project Soli

Google a pus pe acest telefon doar deblocare facială, nu şi cititor de amprente. Avem şi acel Project Soli, o tehnologie radar care va monitoriza şi interpreta gesturile realizate cu mâna în fata senzorului. Cumva în anumite ţări va fi dezactivată, precum în Japonia.

Google Pixel 4 XL

Putem folosi Soli sau mai bine zis noul Motion Sense pentru a schimba piese şi verifică notificări şi vom îmbina gesturile din mână cu controlul vocal prin Google Assistant. Soli/Motion Sense funcţionează fără probleme şi în condiţii low light.

Încă mai este Active Edge în ecuaţie, aşa că activăm aplicaţii strângând marginile telefonului. Avem şi încărcare rapidă la 18W şi încărcare wireless.

Preţ şi disponibilitate

Google Pixel 4 XL va costa 899 de euro în versiunea cu 64 GB şi 999 euro pentru cea cu 128 GB. În Europa livrările încep pe data de 28 octombrie.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×