Google se opune terminalelor ce oferă încărcare rapidă via USB Type-C în mod non standard

Autor:  | Publicat în:  Qualcomm  Google 1.350 ori
<b>Google se opune terminalelor ce oferă încărcare rapidă via USB Type-C în mod non standard</b>Se pare că cei de la Google sunt pregătiți să impună un nou set de reguli pentru producătorii de terminale Android, primul lucru de pe listă fiind implementarea corectă a tehnologiei de încărcare rapidă via port USB Type-C. Doar cele acceptate de către

Google e gata să impună un nou set de reguli pentru producătorii de terminale Android, cu privire la modul în care va fi implementată încărcarea rapidă pe handseturi, în cazul porturilor USB Type-C. O implementare greşită ar putea duce chiar la interzicerea la vânzare a unui device.

Google subliniază noile reguli în documentul oficial Android Compatibility Definition, care se axează printre altele pe modalităţile de modificare a voltajului pentru a obţine o încărcare rapidă. Aparent marele G ar fi nemulţumit şi de Qualcomm Quick Charge 3.0, tehnologie proprietară a producătorului de chipseturi. Creatorul lui Android preferă să evite variantele care nu sunt aliniate cu standardele USB-IF pentru USB Type C.

Ar putea avea probleme aici şi Samsung cu al său Adaptive Fast Charging  de pe modelele Galaxy, dar şi Qualcomm cu Quick Charge 3.0, folosit pe modele precum LG G5. Documentul scrie negru pe alb ca "terminalele cu port USB type C au recomandarea expresă de a nu suporta modalităţi proprietare de încărcare care modifică voltajul Vbus dincolo de nivelele standard, sau schimbă rolurile sink/source, putând rezulta probleme cu interoperabilitatea încărcătoarelor sau terminalelor".

Pe viitor Google ar putea forţa producătorii de terminale să ofere suport complet pentru interoperabilitatea cu încărcătoarele USB Type-C standard. Urmează probabil dispute şi discuţii pe această temă, dar e clar motivul pentru care s-a luat decizia şi anume de a evita potenţiale incendii sau explozii provocate de procesul de încărcare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×