Google va obliga producătorii de terminale Android să livreze produsele cu un Android adus la zi

1.526 ori
<b>Google va obliga producătorii de terminale Android să livreze produsele cu un Android adus la zi</b>Google încearcă să obțină uniformitate în ecosistemul Android după modelul iOS, dar e foarte greu, având în vedere cât de încet se mișcă unele companii când vine vorba de update-uri. Problema cu fragmentarea ar putea fi rezolvată pe viitor...

Google încearcă să obțină uniformitate în ecosistemul Android după modelul iOS, dar e foarte greu, având în vedere cât de încet se mișcă unele companii când vine vorba de update-uri. Problema cu fragmentarea ar putea fi rezolvată pe viitor prin impunerea unei reguli simple.

Astfel, Google ar putea obliga producătorii de terminale să livreze numai modele cu cel mai nou Android la bord. Informația vine chiar dintr-un document scăpat de Google, care le dezvăluie acest plan. Astfel, dacă un OEM vrea să lanseze un telefon nou sau tableta, va trebui pe viitor să respecte o versiune minimă de Android aflată la bordul său.

Fanii Android așteptau această măsură de ceva vreme, mai ales că unii producători de terminale preferă să profite de un gadget viitor și să țină un smartphone sau tableta fără cel mai nou Android. Unii fac din asta un selling point, iar o companie producătoare care are numai telefoane cu Jelly Bean se va lăuda cu noul său handset cu KitKat.

Google amenință chiar că nu va mai certifica terminalele care rulează versiuni vechi de Android. Bănuiesc că limita minimă va fi setată undeva la Android 4.1 odată cu lansarea viitoarei versiuni.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×