HiSilicon Kirin 960 - procesorul ce se va afla pe Huawei Mate 9, este anunțat oficial

1.425 ori
<b>HiSilicon Kirin 960 - procesorul ce se va afla pe Huawei Mate 9, este anunțat oficial</b>Huawei anunță astăzi lansarea procesorului HiSilicon Kirin 960 - chipset ce se va afla la bordul phablet-ului Mate 9. Acest nou procesor este dezvoltat folosindu-se arhitectura big.LITTLE unde 4 nuclee sunt asociate task-urilor ce necesită o putere mare

Înainte de lansarea phablet-ului Mate 9 ce este programată pentru data de 3 noiembrie, iată că firma chineză anunță procesorul HiSilicon Kirin 960 - modul ce se va afla la bordul acestui viitor produs. Noul procesor oferă o arhitectură de tip big.LITTLE compusă din 4 nuclee Cortex-A73 pentru task-urile mai complexe, respectiv alte 4 nuclee Cortex-A53 pentru rularea de aplicații basic și utilizarea obișnuită de zi cu zi.

Kirin

Avem aici un chip grafic Mali-G71MP8, suport pentru memorie RAM LPDDR4 și un modem ce suportă tehnologia LTE Cat.12/13 cu viteze de până la 600 Mbps la download, respectiv 150 Mbps la upload. Potrivit companiei, acest nou procesor dezvoltat folosindu-se procesul de producție pe 16nm FinFET este cu 15% mai eficient decât Kirin 950.

HiSilicon Kirin 960

Vedeți aici și câteva dintre slide-urile incluse în prezentarea noului procesor, printre ele numărându-se și un grafic interesant cu performanțele lui Kirin 960 în cadrul GeekBench. Acesta este superior lui Snapdragon 821 la testul single-core, dar nu și lui Apple A10 Fusion care conduce topul. În schimb, la testul multi-core noul CPU dezvăluit de către Huawei astăzi depășește chipset-ul companiei din Cupertino.

HiSilicon Kirin 960

HiSilicon Kirin 960

HiSilicon Kirin 960

HiSilicon Kirin 960

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×