Detalii tehnice despre procesorul HiSilicon Kirin 960 ies la iveală; chip octa-core de 2.53 GHz

1.340 ori
<b>Detalii tehnice despre procesorul HiSilicon Kirin 960 ies la iveală; chip octa-core de 2.53 GHz</b>Un raport din China ne aduce astăzi informații interesante cu privire la viitorul CPU high-end pregătit de către Huawei. Noul chip denumit HiSilicon Kirin 960 va intra în producție abia spre sfârșitul acestui an, urmând a fi introdus pe smartphone-uri din

Următorul procesor high-end din portofoliul companiei chineze Huawei va fi nimeni altul decât HiSilicon Kirin 960, chip care ar putea debuta pe phablet-ul Mate 9, dar asta abia anul viitor. Se pare că dezvoltarea acestei componente va demara spre sfârșitul acestui an, detaliu dezvăluit astăzi de către un raport din China.

Aflăm și alte detalii despre noul CPU, și anume faptul că chip-ul va păstra arhitectura big.LITTLE fiind compus din 4x nuclee Cortex-A73 tactate la o frecvență de 2.53 GHz și alte 4x nuclee Cortex-A53 de 1.8 GHz. Alături se va afla un modem LTE. Cat 12, suport pentru rețele CDMA, dar și procesorul grafic Mali-G71 ce este bazat pe o nouă arhitectură denumită Bitfrost.

Vom beneficia astfel de un nou nivel de grafică high-end pe mobil, dar și de un consum redus de energie (performanță cu 20% mai mare decât predecesorul său / cu 40% mai eficient la capitolul consum de energie). Ne întoarcem la procesorul Kirin 960 și mai descoperim totodată că acesta va fi dezvoltat pe arhitectura 16nm FinFET. Rămâne de văzut ce alte informații referitoare la acest chip vor mai apărea pe viitor, fiind așteptat desigur și un eveniment de lansare oficială a sa.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×