Holograme pe telefonul mobil pana in 2010

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.827 ori
<b>Holograme pe telefonul mobil pana in 2010</b>Gigantul tehnologic indian Infosys a dezvoltat o tehnologie capabila sa proiecteze, captureze si sa trimita imagini 3D holografice. Astfel de functii vor deveni standard pana in 2010, afirma compania indiana. Terminalele portabile vor captura si trimite...

Gigantul tehnologic indian Infosys a dezvoltat o tehnologie capabila sa proiecteze, captureze si sa trimita imagini 3D holografice. Astfel de functii vor deveni standard pana in 2010, afirma compania indiana.

Terminalele portabile vor captura si trimite imagini 3D cu universul inconjurator, dand o mana de ajutor investigatorilor de accidente, profesorilor si doctorilor, prin realizarea unor prezentari mai realiste ale accidentelor de masina, a ranilor, scanarilor medicale sau ajutand procesul educational. Puternicul procesor al unui terminal Infosys va folosi o serie de imagini 2D, obtinute cu ajutorul unei camere digitale. Acestea vor fi apoi transformate in holograme 3D folosind algoritmi ce poarta numele de "Fourier", pentru a calcula cea de-a treia dimensiune.

Patentul, acordat de catre US Patent and Trademark Office afirma ca tehnologia permite trimiterea imaginilor holografice 3D prin intermediul retelelor deja existente. O alta varianta ar fi transmiterea acestor holograme neprocesate si apoi convertirea lor in imagini 3D cu ajutorul terminalelor pe care sosesc. Produsul celor de la Infosys poate atat primi, cat si trimite imagini 3D afisandu-le cu ajutorul unui proiector si al unor elemente optice micro-holografice (lentile).

Analistii estimeaza ca piata ecranelor 3D va creste la 8.1 milioane de unitati pana in 2010.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×