HTC a lansat un telefon ieftin cu Blockchain, Exodus 1s; Are dotări entry level, dar poate rula un nod Bitcoin

2.459 ori
<b>HTC a lansat un telefon ieftin cu Blockchain, Exodus 1s; Are dotări entry level, dar poate rula un nod Bitcoin</b>HTC Exodus 1s vine cu dotări modeste pentru anul 2019, fie că vorbim despre procesorul Snapdragon 435 sau ecranul HD de 5.7 inch. Măcar avem 4 GB RAM la bord şi 64 GB stocare, plus slot microSD. Telefonul foloseşte un port microUSB, iarăşi o dotare..

După ce a lansat un telefon exclusivist cu Blockchain şi rol de portofel pentru criptomonede în 2018, iată că HTC revine cu al doilea model de genul. Acum e totuşi un terminal mai accesibil ca preţ şi care vrea să aducă Blockchain-ul în mainstream. Hai să vedem ce ştim despre acest HTC Exodus 1s.

HTC Exodus 1s vine cu dotări modeste pentru anul 2019, fie că vorbim despre procesorul Snapdragon 435 sau ecranul HD de 5.7 inch. Măcar avem 4 GB RAM la bord şi 64 GB stocare, plus slot microSD. Telefonul foloseşte un port microUSB, iarăşi o dotare depăşită, iar în spatele său se afla o cameră singulară de 13 MP cu PDAF. În fata găsim o cameră tot de 13 MP, cu focalizare fixă şi cu propriul bliţ LED.

HTC a lansat un telefon ieftin cu Blockchain, Exodus 1s; Are dotări entry level, dar poate rula un nod Bitcoin

Acesta este un telefon dual SIM cu suport 4G, WiFi ac, Bluetooth 4.1 şi cu jack audio de 3.5 m m. Are şi Android 8.1 la bord şi o baterie de 3000 mAh. Nici una dintre dotări nu sună prea atractiv, dar scopul acestui dispozitiv este altul. El are rolul de a rula un nod Bitcoin complet pe telefon, ceea ce înseamnă că păstrează registrul public partajat al întregii reţele Bitcoin în memorie. Aceasta stocare se va face pe un card microSD de cel puţin 400 de GB vândut separat.

Acel registru vital pentru monedele cripto ocupă în jur de 260 de GB şi creşte cam cu 60 GB pe an. Cine are aşa ceva la îndemână, în buzunar, poate verifica tranzacţiile oriunde şi oricând şi îşi creşte siguranţa criptomonedelor. În plus utilizatorul va contribui activ la reţeaua Bitcoin, susţinând moneda. HTC recomandă să rulaţi nodul Bitcoin doar când sunteţi conectaţi la priză, pentru că procesul e solicitant.

Aflăm şi că cheile cripto sunt ascunse pe o secţiune specială a procesorului Snapdragon şi nu pot fi citite de hackeri de acolo. HTC Exodus 1s costă 219 euro şi poate fi precomandat de azi. Vine şi cu suport pentru soluţia wallet HTC Zion, care permite stocarea de criptomonede, inclusiv Ethereum, Steller, ERC-20 şi altele.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×