HTC anunță rezultatele financiare pe trimestrul 2: scădere de profit cu 57% față de 2011

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.128 ori
<b>HTC anunță rezultatele financiare pe trimestrul 2: scădere de profit cu 57% față de 2011</b>Nu doar Nokia și Research în Motion au probleme în această perioadă, ci și HTC, care tocmai a anunțat rezultatele financiare pe trimestrul 2 al acestui an. Compania taiwaneză a înregistrat o scădere de profit de 57% în ultimele 3 luni, asta în...

Nu doar Nokia și Research în Motion au probleme în această perioadă, ci și HTC, care tocmai a anunțat rezultatele financiare pe trimestrul 2 al acestui an. Compania taiwaneză a înregistrat o scădere de profit de 57% în ultimele 3 luni, asta în comparație cu trimestrul 2 al anului trecut.

Profitul net este de 248 de milioane de dolari pe această perioadă din 2012, dar partea bună e că avem cifre mai bune decât în trimestrul 1 din acest an (173 milioane de dolari). Veniturile totale pentru perioada de 3 luni cuprinsă în intervalul aprilie - iunie 2012 au ajuns la 3.05 miliarde de dolari, iar venitul operațional a fost de 274 de milioane de dolari. Deși HTC One X și One S au fost bine primite de public și au avut parte de review-uri pozitive, marketing-ul uriaș din spatele lui Samsung Galaxy S III și un trimestru 1 2012 și trimestru 4 2011 complet goale de produse noi sau oferte speciale și-au lăsat amprenta asupra companiei.

Spre exemplu, HTC nu contează deloc pe piața de tablete, unde alte companii obțin profituri uriașe. în plus, au existat și acele probleme la vama SUA, unde noile terminale HTC au fost oprite, încălcând brevetele Apple. Astfel HTC One X și HTC EVO 4G LTE au fost oprite la vânzare temporar, până ce problemă a fost rezolvată printr-o modificare de software. Va reuși HTC să se redreseze în trimestrul 3?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×