HTC Desire Z, primul telefon de 1.4 GHz?! Deocamdata doar cu overlocking...

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.803 ori
<b>HTC Desire Z, primul telefon de 1.4 GHz?! Deocamdata doar cu overlocking...</b>Multi utilizatori ai lui T-Mobile G2 aka HTC Desire Z s-au plans de faptul ca acest terminal performant vine doar cu un procesor de 800 MHz. Aparent, intregul potential al acestui CPU ar fi fost blocat de producatorul sau, Qualcomm, dar hackerii au reusit...

Multi utilizatori ai lui T-Mobile G2 aka HTC Desire Z s-au plans de faptul ca acest terminal performant vine doar cu un procesor de 800 MHz. Aparent, intregul potential al acestui CPU ar fi fost blocat de producatorul sau, Qualcomm, dar hackerii au reusit sa depaseasca toate obstacolele si sa aduca handsetul la 1.3 si chiar 1.4 GHz prin overclocking.

Evident, procedeul nu este unul destinat incepatorilor si se pare ca ar fi nevoie de rooting temporar, astfel ca nu garantam ca dupa incheierea procesului va mai fi disponibil overclocking-ul. Dupa realizarea acestui sa, G2 a obtinut un impresionat scor de 2264 puncte in testele benchmark Quadrant, depasind smartphone-uri de top ca Samsung Galaxy S,HTC Desire, XPERIA X10 sau Motorola Droid.

Desi overclocking-ul e stabil, chiar si la 1.4GHz, anumite aplicatii vor face handsetul sa se blocheze, printre ele numarandu-se Google Earth. Cel care a realizat aceasta operatiune este developerul Coolbho3k, care va posta in curand pe web ROM-ul necesar pentru overclocking.

Revenind la procesorul Qualcomm, motivul pentru care acesta a fost underclockat de producatorul sau este pentru a conserva bateria handsetului, dar hackerii nu se lasa pana nu vor stoarce si ultimul MHz din CPU-ul lui Desire Z.

HTC Desire Z, primul telefon de 1.4 GHz?! Deocamdata doar cu overlocking...

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×